Handicap Windows

Een venster kan worden uitgeschakeld. Een venster uitgeschakeld ontvangt geen toetsenbord of muis input van de gebruiker, maar het kan berichten ontvangen van andere vensters, uit andere toepassingen en uit het systeem. Een toepassing wordt meestal uitgeschakeld een venster om te voorkomen dat de gebruiker met behulp van het venster. Een toepassing kan bijvoorbeeld een drukknop in een dialoogvenster om te voorkomen dat de gebruiker kiezen het uitschakelen. Een toepassing kan een handicap venster inschakelen op elk gewenst moment; normale input herstelt waardoor een venster.

Een venster is standaard ingeschakeld wanneer gemaakt. Een toepassing stijl aan te geven de WS_DISABLED, echter uitschakelen van een nieuw venster. Een toepassing of een bestaand venster met behulp van de EnableWindow -functie uitgeschakeld. Het systeem stuurt een WM_ENABLE -bericht naar een venster wanneer de ingeschakelde status is aan het veranderen. Een toepassing kan bepalen of een venster is ingeschakeld met behulp van de functie IsWindowEnabled.

Wanneer een onderliggend venster is uitgeschakeld, geeft het systeem van het kind muis Invoerberichten aan het bovenliggende venster. De berichten de bovenliggende gebruikt om te bepalen of het kind venster wordt ingeschakeld. Voor meer informatie, Zie Muis Input.

Slechts één venster tegelijk kan ontvangen invoer van het toetsenbord; dat venster wordt gezegd dat de focus van het toetsenbord. Als een toepassing de EnableWindow functie gebruikt uitschakelen een toetsenbordfocus venster, verliest het venster de toetsenbordfocus naast wordt uitgeschakeld. EnableWindow vervolgens ingesteld de toetsenbordfocus op NULL, wat betekent dat geen venster de focus heeft. Als een onderliggend venster, of andere onderliggende venster de focus van het toetsenbord heeft, verliest het onderliggende venster de focus wanneer het bovenliggende venster is uitgeschakeld. Voor meer informatie, Zie Invoer van het toetsenbord.

Index