Menubalken en menu 's

Een menu is geordend in een hiŽrarchie. Op het hoogste niveau van de hiŽrarchie is de menubalk; menu's drop down in de menubalk, en op de lagere niveaus zijn submenu's. Een menubalk wordt soms een menuopdracht op hoogste niveaugenoemd, en de menu's en submenu's zijn ook bekend als pop-upmenu 's.

Een menu-item kan een opdracht uitvoeren of een submenu openen. Een item dat een opdracht uitgevoerd heet een opdracht object of een opdracht.

Een item in het menu bar bijna altijd opent een menu. Menubalken bevatten zelden opdracht items. Een menu geopend vanuit de menubalk druppels neer uit de menubalk en wordt ook wel een drop-down menu. Wanneer een drop-down menu wordt weergegeven, is het gekoppeld aan de menubalk. Een menu-item in het menu dat wordt geopend een drop-down menu heet ook een menunaam.

De menunamen op een menubalk vertegenwoordigen de belangrijkste categorieŽn van opdrachten die een toepassing biedt. Selecteren van een menunaam in de menubalk meestal opent een menu waarvan menu items komen overeen met de opdrachten in een bepaalde categorie. Bijvoorbeeld, een menubalk kan bevatten een menu bestand naam die, wanneer geklikt door de gebruiker, activeert een menu met menu-items zoals Nieuw, openenen Opslaan.

Alleen een overlappende of pop-up venster kan bevatten een menubalk; een onderliggend venster kan niet een bevatten. Als het venster een titelbalk heeft, plaatst het systeem de menubalk net onder het. Een menubalk is altijd zichtbaar. Een submenu is niet zichtbaar, echter, totdat de gebruiker een menu-item dat het activeert selecteert. Zie voor meer informatie over overlappende en pop-up windows, Generaal venster stijlen.

Elk menu moet een eigenaar-venster. Het systeem stuurt berichten naar een menu's eigenaar venster wanneer de gebruiker het menu selecteert of kiest een item uit het menu. Deze berichten worden beschreven in Berichten gebruikt met menu 's.

Index