Maken van aangepaste vinkje Bitmaps

Een vinkje voor aangepaste bitmap moet dezelfde grootte als de standaardbitmap vinkje. U kunt de standaard vinkje de grootte van de bitmap ophalen door te bellen naar de GetSystemMetrics functie. Het woord van lagere orde van de retourwaarde van deze functie breedte de; de eersterangs woord geeft de hoogte.

U kunt bieden vinkje bitmaps bitmap middelen. Echter, omdat de vereiste Bitmapgrootte afhankelijk van het beeldschermtype varieert, moet u mogelijk om het formaat van de bitmap aan runtime met behulp van de StretchBlt functie. Afhankelijk van de bitmap, kon de vervorming veroorzaakt door sizing onaanvaardbare resultaten produceren.

In plaats van een bitmapbron te gebruiken, kunt u een bitmap tijdens runtime door GDI-functies te gebruiken.

 †††Een bitmap maken tijdens runtime
  1. Gebruik de CreateCompatibleDC functie voor het maken van een apparaatcontext compatibel met de ene gebruikt door het hoofdvenster van de toepassing. Van de functie hdc parameter kunt u opgeven of NULL, of de retourwaarde van de GetDC functie. CreateCompatibleDC returns the handle aan de context compatibel apparaat.
  2. Gebruik de CreateCompatibleBitmap functie voor het maken van een bitmap compatibel met het hoofdvenster van de toepassing. Van deze functie nWidth en nHeight parameters instellen de grootte van de bitmap; zij moeten opgeven van de breedte en hoogte informatie geretourneerd door de GetSystemMetrics functie. U kunt ook de CreateBitmap -functie voor het maken van een monochroom bitmap.
  3. Gebruik de ObjectSelecteren functie de bitmap selecteren in de context van een compatibel apparaat.
  4. Gebruik van de GDI tekening functies, zoals ellips en LijnNaar, tekenen een afbeelding in de bitmap, of functies gebruiken zoals BitBlt en StretchBlt een afbeelding wilt kopiŽren in de bitmap.

Voor meer informatie, Zie Bitmaps.

Index