Filteren van berichten

Een toepassing kunt specifieke berichten ophalen uit de berichtenwachtrij (terwijl het negeren van andere berichten) door de functie GetMessage of PeekMessage te geven een berichtenfilter kiezen. Het filter is een cellenbereik met bericht-id's (opgegeven door een eerste en laatste id), een vensteringang, of beide. GetMessage en PeekMessage een berichtenfilter gebruiken om te selecteren welke berichten uit de wachtrij wilt ophalen. Filteren van berichten is handig als een toepassing moet de berichtenwachtrij voor berichten die zijn aangekomen verderop in de wachtrij zoeken.

Elke toepassing die filters berichten moet ervoor zorgen dat een bericht voldoet aan het berichtenfilter kan worden geboekt. Bijvoorbeeld, als een toepassingsfilters voor een WM_CHAR -bericht in een venster dat invoer van het toetsenbord niet ontvangt, retourneert de functie GetMessage niet. Dit hangt effectief"" de toepassing.

Wilt filteren op toetsenbord, muis en DDE-berichten, kan een toepassing gebruiken, de WM_KEYFIRST en WM_KEYLAST, WM_MOUSEFIRST en WM_MOUSELAST berichten en constanten WM_DDE_FIRST en WM_DDE_LAST.

Index