Kind venster activeren

Een willekeurig aantal onderliggende vensters kan worden weergegeven in het clientvenster op elk gewenst moment, maar slechts één actief kan zijn. Het venster actieve kind is gepositioneerd voor alle andere vensters van het kind, en de rand is gemarkeerd.

De gebruiker kan een inactieve onderliggend venster activeren door erop te klikken. Een MDI-toepassing wordt een onderliggend venster geactiveerd door een WM_MDIACTIVATE -bericht te sturen naar het venster MDI-client. Zoals het clientvenster wordt dit bericht verwerkt, stuurt een WM_MDIACTIVATE bericht naar de venster-procedure van het onderliggende venster worden geactiveerd en naar de venster-procedure van het onderliggende venster wordt gedeactiveerd.

Om te voorkomen dat een onderliggend venster activeren, behandelen de WM_NCACTIVATE boodschap aan het onderliggende venster door FALSE terug.

Het systeem van houdt spoor elk kind venster de positie in de stack van overlappende vensters. Deze stapelen is bekend als de Z-volgorde. De gebruiker kan de volgende kind venster in de Z-volgorde door de volgende opdracht te kiezen in het menu venster in het actieve venster activeren. Een toepassing de volgende (of vorige)-subvenster in de Z-volgorde wordt geactiveerd door een WM_MDINEXT -bericht te sturen naar het clientvenster.

Om op te halen de ingang voor het venster actieve kind, stuurt de MDI-toepassing een WM_MDIGETACTIVE -bericht naar het clientvenster.

Index