Frame, Client, en kind Windows

Een MDI-toepassing heeft drie soorten windows: een framevenster, een MDI-clientvenster, evenals een aantal onderliggende vensters. Het framevenster is als het hoofdvenster van de toepassing: het heeft een grens sizing, een titelbalk, een venster menu (voorheen bekend als het systeemmenu), een knop minimaliseren en een knop maximaliseren. De toepassing moet een venster klasse voor het framevenster registreren en bieden een venster procedure ter ondersteuning van het.

Een MDI-toepassing weergegeven niet uitvoer in het clientgebied van het venster van het frame. In plaats daarvan het MDI-clientvenster wordt weergegeven. Een venster in MDI-client is een speciaal type van die behoren tot de klasse gepreregistreerde venster MDICLIENT-subvenster. Het clientvenster is een kind van het framevenster; het dient als achtergrond voor onderliggende vensters. Het biedt ook ondersteuning voor het maken en manipuleren van onderliggende vensters. Bijvoorbeeld, kunt een MDI-toepassing maken, activeren of onderliggende vensters maximaliseren door berichten te sturen naar het venster MDI-client.

Wanneer de gebruiker wordt geopend of wordt een document gemaakt, wordt het clientvenster gemaakt een onderliggend venster voor het document. Het clientvenster is het bovenliggende venster van alle onderliggende MDI-vensters in een bepaalde toepassing. Elk kind venster heeft een grootte grens, een titelbalk, een venster menu, een knop minimaliseren en een knop maximaliseren. Omdat een onderliggend venster wordt afgekapt, het is beperkt tot het clientvenster en buiten het kan niet worden weergegeven.

Een MDI-toepassing kan meer dan één soort document ondersteunt. Bijvoorbeeld, kan een typische spreadsheet applicatie de gebruiker werken met grafieken en werkbladen. Voor elk type document die het ondersteunt, moet een MDI-toepassing een kind venster klasse registreren en bieden een venster procedure ter ondersteuning van de Vensters die behoren tot die klasse. Zie voor meer informatie over het venster klassen, Venster klassen. Zie voor meer informatie over procedures voor venster, Venster Procedures.

Hier volgt een typische MDI-toepassing. Het is vernoemd Multipad.

Index