Accelerator toetsaanslag toewijzingen

Een ASCII-tekencode of een virtuele-sleutel code kan worden gebruikt om te definiŽren van de versneller. Een ASCII-tekencode maakt de versneller hoofdlettergevoelig. De "C" ASCII-teken kunt definiŽren de versneller zoals alt + c in plaats van alt + c. hoofdlettergevoelig versnellers kunnen echter worden verwarrend om te gebruiken. Bijvoorbeeld, wordt de alt + c-versneller gegenereerd als de caps lock-toets uitgeschakeld is of als de shift-toets is ingedrukt, maar niet als beide omlaag zijn.

Typisch, versnellers hoeven niet te zijn hoofdlettergevoelig, zodat de meeste toepassingen virtual-key codes voor Versnellers in plaats van ASCII character codes gebruiken.

Vermijd versnellers die met een toepassing menu-geheugensteuntjes conflicteren, omdat de versneller overschrijft de mnemonic, die de gebruiker kan verwarren. Zie voor meer informatie over menu-geheugensteuntjes, menu 's.

Als een toepassing een versneller die ook is gedefinieerd in de systeemtabel accelerator definieert, overschrijft de toepassing gedefinieerde accelerator de versneller systeem, maar alleen in het kader van de toepassing. Vermijd deze praktijk, echter, omdat het de versneller systeem verhindert haar standaard rol vervult in de gebruikersinterface. De systeem-brede versnellers zijn beschreven in de volgende lijst:

Accelerator Beschrijving
alt + esc Hiermee schakelt u naar de volgende toepassing.
alt + f4 Hiermee sluit u een toepassing of een venster.
alt + afbreekstreepje Opent het venster -menu voor een documentvenster.
alt + print screen Een afbeelding kopiŽren in het actieve venster naar het Klembord.
alt + spatiebalk Hiermee opent u het menu venster voor het hoofdvenster van de toepassing.
alt + tab Hiermee schakelt u naar de volgende toepassing.
ctrl + esc Hiermee schakelt u naar het menu Start.
ctrl + f4 Hiermee sluit u het actieve venster van de groep of document.
f1 Start van de toepassing help-bestand, indien aanwezig.
print scrn Een afbeelding op het scherm naar het Klembord kopiŽren.
shift + alt + tab Hiermee schakelt u naar het vorige verzoek. De gebruiker moet druk op en houd alt + shift ingedrukt terwijl dringende tabblad.

Index