Eigenaar venster

De meeste dialoogvensters hebben een eigenaar venster (of meer gewoon, een eigenaar). Bij het maken van het dialoogvenster, wordt de toepassing de eigenaar ingesteld door de eigenaar van de vensteringang op te geven. Het systeem gebruikt om te bepalen van de positie van het dialoogvenster in de Z-volgorde, zodat het dialoogvenster is altijd gepositioneerd boven de eigenaar de eigenaar. Ook, het systeem berichten kan verzenden naar de venster-procedure van de eigenaar, melding van gebeurtenissen in het dialoogvenster.

Het systeem automatisch verbergt of vernietigt het dialoogvenster wanneer de eigenaar wordt verborgen of vernietigd. Dit betekent dat het dialoogvenster vak procedure vereist geen speciale verwerking te detecteren wijzigingen in de status van de eigenaar-venster.

Omdat de typische dialoogvenster wordt gebruikt in combinatie met een opdracht in een menu, is het venster eigenaar meestal het venster met het menu. Hoewel het mogelijk maken een dialoogvenster dat geen eigenaar heeft is, is het niet aanbevolen. Bijvoorbeeld, wanneer een modaal dialoogvenster geen eigenaar heeft, het systeem niet uitschakelen van de toepassing van andere windows en kan de gebruiker doorgaan om te verrichten in de andere vensters, waardoor de doelstelling van het modale dialoogvenster.

Wanneer een niet-modaal dialoogvenster geen eigenaar heeft, het systeem verbergt noch vernietigt het dialoogvenster wanneer andere vensters in de toepassing worden verborgen of vernietigd. Hoewel dit is niet het doel van de niet-modaal dialoogvenster verslaan, vereist het dat de toepassing speciale verwerking om het dialoogvenster is verborgen en vernietigd op geschikte tijdstippen uitvoeren.

Index