Het dialoogvenster Afdrukken aanpassen

U kunt een aangepaste sjabloon opgeven voor het dialoogvenster afdrukken , bijvoorbeeld als u wilt extra besturingselementen die uniek voor uw toepassing zijn opnemen. De PrintDlg functie gebruikt de aangepaste sjabloon in plaats van de standaardsjabloon.

 †††Om een aangepaste sjabloon in het dialoogvenster Afdrukken
  1. De aangepaste sjabloon maken door de standaardsjabloon opgegeven in de PRNSETUP te wijzigen.DLG bestand. Het besturingselement-id's gebruikt in de standaard afdrukken dialoogvenster sjabloon zijn gedefinieerd in de DLGS.H bestand.
  2. De PRINTDLG structuur gebruiken om de sjabloon als volgt:

U kunt een PrintHookProc haak procedure voorzien in het dialoogvenster afdrukken . De haak procedure kan verwerken berichten die worden verzonden naar het dialoogvenster. Het kan ook berichten verzenden naar in het dialoogvenster. Als u een aangepaste sjabloon gebruikt voor extra besturingselementen definiŽren, moet u een haak procedure voor het verwerken van input voor uw besturingselementen opgeven.

 †††Om een haak procedure voor het dialoogvenster Afdrukken
  1. Stel de PD_ENABLEPRINTHOOK vlag in de vlaggen lid van de PRINTDLG structuur.
  2. Geef het adres van de haak-procedure in de lpfnPrintHook lid.

Na het verwerken van de WM_INITDIALOG boodschap, signaal het dialoogvenster vak procedure een WM_INITDIALOG volgens de haak. De parameter lParam van dit bericht is een aanwijzer naar de structuur van de PRINTDLG gebruikt voor het initialiseren van het dialoogvenster.

Index