Het dialoogvenster Kleur aanpassen

Een kleur in het dialoogvenster aanpassen, kunt u een van de volgende methoden:

U kunt het uiterlijk en gedrag van het dialoogvenster kleur wijzigen door vlaggen in de vlaggen lid van de CHOOSECOLOR structuur. Bijvoorbeeld, kunt u de vlag CC_SOLIDCOLOR aan het dialoogvenster om weer te geven alleen effen kleuren direct instellen. Te veroorzaken het dialoogvenster om te selecteren in eerste instantie een andere kleur dan zwart, stel de CC_RGBINIT vlag en een kleur opgeven in de rgbResult lid.

U kunt een aangepaste sjabloon opgeven voor het dialoogvenster kleur , bijvoorbeeld als u wilt extra besturingselementen die uniek voor uw toepassing zijn opnemen. De functie ChooseColor gebruikmaakt van uw aangepaste sjabloon in plaats van de standaardsjabloon.

 †††Om een aangepaste sjabloon in het dialoogvenster kleur
  1. De aangepaste sjabloon maken door de standaardsjabloon opgegeven in de kleur te wijzigen.DLG bestand. Het besturingselement-id's gebruikt in de standaard kleur dialoogvenster sjabloon zijn gedefinieerd in de COLORDLG.H bestand.
  2. Gebruik de CHOOSECOLOR structuur om de sjabloon als volgt:

U kunt een CCHookProc haak procedure voorzien in het dialoogvenster kleur . De haak procedure kan verwerken berichten die worden verzonden naar het dialoogvenster. Het kan ook geregistreerde berichten gebruiken om het te besturen in het dialoogvenster. Als u een aangepaste sjabloon gebruikt voor extra besturingselementen definiŽren, moet u een haak procedure voor het verwerken van input voor uw besturingselementen opgeven.

 †††Om een haak procedure voor het dialoogvenster kleur
  1. Stel de CC_ENABLEHOOK vlag in de vlaggen lid van de CHOOSECOLOR structuur.
  2. Geef het adres van de haak-procedure in de lpfnHook lid.

Na het verwerken van de WM_INITDIALOG boodschap, signaal het dialoogvenster vak procedure een WM_INITDIALOG volgens de haak. De parameter lParam van dit bericht is een aanwijzer naar de CHOOSECOLOR structuur gebruikt voor het initialiseren van het dialoogvenster.

Het dialoogvenster signaal de COLOROKSTRING geregistreerd volgens de haak wanneer de gebruiker op de knop OK . De haak procedure kan verwerpen de geselecteerde kleur en dwingen het dialoogvenster open te blijven door nul terug als dit bericht wordt ontvangen. De haak procedure kan dwingen het dialoogvenster om te selecteren van een bepaalde kleur door het SETRGBSTRING geregistreerde bericht te sturen naar het dialoogvenster. Deze geregistreerde berichten gebruiken, moet u de constanten COLOROKSTRING en SETRGBSTRING doorgegeven aan de functie RegisterWindowMessage om een bericht-id. Vervolgens kunt u de id op te sporen en verwerken van de berichten die worden verzonden vanuit het dialoogvenster, of berichten verzenden in het dialoogvenster.