Radio knoppen

Een keuzerondje bestaat uit een ronde knop en toepassing gedefinieerde tekst (een label), een pictogram, of een bitmap die een keuze van de gebruiker aangeeft kan maken door de knop te selecteren. Een toepassing gebruikt meestal keuzerondjes in een groepsvak wilt dat de gebruiker om uit een reeks verwante, maar elkaar uitsluitende opties te kiezen. De toepassing kan bijvoorbeeld een groep keuzerondjes waaruit de gebruiker een voorkeur formaat voor geselecteerde tekst in het clientgebied selecteren kan presenteren. De gebruiker kan een links uitgelijnd, rechts uitgelijnde of gecentreerde formaat selecteren door het bijbehorende keuzerondje te selecteren. Typisch, kan de gebruiker slechts één optie tegelijk selecteren uit een set van keuzerondjes.

Een keuzerondje kan een van de twee stijlen: standaard of automatische, zoals gedefinieerd door de constanten BS_RADIOBUTTON en BS_AUTORADIOBUTTON. Elke stijl kan aannemen dat twee selectievakje Staten: gecontroleerd (een stip in de knop) of uitgeschakeld (geen stip in de knop). Herhaaldelijk een radio-knop (standaard of automatische) te selecteren schakelt uit gecontroleerd om ongecontroleerde en terug opnieuw.

Wanneer de gebruiker beide staat selecteert, krijgt de radio knop de focus van het toetsenbord. Het systeem stuurt van de knop bovenliggende venster een WM_COMMAND -bericht met de berichtgevingscode BN_CLICKED . Het bovenliggende venster erkennen niet dit bericht als het afkomstig is van een automatische radio knop omdat het systeem automatisch de check-state voor die stijl stelt. Maar het bovenliggende venster het bericht moet erkennen als het afkomstig is van een radio-knop omdat het bovenliggende venster verantwoordelijk is voor het instellen van het selectievakje staat 1voor die stijl. Ongeacht de radio knopstijl, het systeem automatisch bijgewerkt de knop als de status verandert.

Wanneer de gebruiker een keuzerondje Automatische selecteert, het systeem automatisch de check-state van alle andere keuzerondjes in dezelfde groep ingesteld op uitgeschakeld. Hetzelfde gedrag is beschikbaar voor standaard radio knoppen met behulp van de WS_GROUP stijl, zoals besproken in Dialoogvensters.

Index