Selectievakjes

Een selectievakje bestaat uit een vierkante doos en toepassing gedefinieerde tekst (label), een pictogram of een bitmap, die een keuze die de gebruiker maken kan door op de knop aangeeft. Selectievakjes weer toepassingen meestal in een groepsvak wilt dat de gebruiker om te kiezen uit een aantal verwante maar onafhankelijke opties. Bijvoorbeeld, kan een toepassing een groep selectievakjes waaruit de gebruiker kan selecteren foutcondities die waarschuwing pieptonen produceren presenteren.

Een selectievakje kan een van de vier stijlen: standaard, automatische, drie statuswaarden en automatische drie statuswaarden, zoals gedefinieerd door de constanten BS_CHECKBOX, BS_AUTOCHECKBOX, BS_3STATE en BS_AUTO3STATE, respectievelijk. Elke stijl kan aannemen dat twee selectievakje Staten: gecontroleerd (een vinkje in het vak) of uitgeschakeld (geen vinkje). Bovendien kan een selectievakje drie statuswaarden veronderstellen een onbepaalde status (een grijs vak binnen het selectievakje). Herhaaldelijk te klikken op een selectievakje standaard of automatische knevels het van ingecheckte aan ongecontroleerde en terug opnieuw. Herhaaldelijk te klikken op een selectievakje drie statuswaarden knevels het van ingecheckte aan ongecontroleerde tot onbepaalde en terug opnieuw.

Wanneer de gebruiker op een selectievakje (van elke stijl), ontvangt het selectievakje de focus. Het systeem stuurt het selectievakje in het bovenliggende venster een WM_COMMAND -bericht met de berichtgevingscode BN_CLICKED . Het bovenliggende venster erkennen niet dit bericht als het afkomstig is van een automatische selectievakje of het selectievakje Automatische drie statuswaarden, omdat het systeem het selectievakje staat voor deze stijlen automatisch ingesteld. Maar het bovenliggende venster het bericht moet erkennen als het afkomstig is van een selectievakje of drie statuswaarden selectievakje omdat het bovenliggende venster verantwoordelijk is voor het instellen van de check-state voor deze stijlen. Ongeacht het selectievakje stijl, het systeem automatisch bijgewerkt het selectievakje zodra de status is gewijzigd.

Index