GetWindowTextLength

(Pencere başlık çubuğu varsa) GetWindowTextLength işlevi belirtilen pencerenin başlık çubuğunda metin karakter uzunluğu alır. Belirtilen pencereyi Denetim ise, işlev denetim içindeki metnin uzunluğu alır. Ancak, GetWindowTextLength başka bir uygulamadaki bir düzenleme denetimine metin uzunluğu alınamıyor.

int GetWindowTextLength) hwnd  hWnd / / idare penceresine veya denetim metni);
 

Parametreleri

hWnd
Pencere veya denetim kolu.

Dönüş değerleri

İşlev başarılı olursa, dönüş değeri, metnin karakter uzunluğundadır. Belirli koşullar altında Bu değer gerçekten metnin uzunluğundan daha büyük olabilir. Daha fazla bilgi için aşağıdaki açıklamalar bölümüne bakın.

Pencere metin içeriyorsa, dönüş değeri sıfırdır. Genişletilmiş hata bilgilerini için GetLastError.

Açıklamalar

Hedef penceresi geçerli süreç tarafından sahibi, GetWindowTextLength belirtilen pencereyi veya denetime gönderilmek üzere bir wm_gettextlength iletisine neden oluyor.

Belirli koşullar altında GetWindowTextLength işlevi gerçek metin uzunluğundan daha büyük bir değer döndürebilir. Bu ANSI ve Unicode bazı karışımları ile oluşur ve dbcs karakterlerini metin içindeki olası varlığı için izin sistemi kaynaklanmaktadır. Dönüş değeri, ancak, her zaman en azından büyük metnin gerçek uzunluğu gibi olacak; böylece her zaman arabellek ayırma kılavuzunu kullanabilmeniz için. Bu davranış, bir uygulama hem ANSI fonksiyonları hem de Unicode kullanımı ortak iletişim kutularının kullandığında oluşabilir. Bir uygulama Unicode veya GetWindowTextLength Unicode sürümü ANSI olan pencere yordamı olan bir pencere ile olan pencere yordamdır penceresiyle GetWindowTextLength ANSI sürümü kullandığında da oluşabilir. ANSI ve Unicode işlevleri hakkında daha fazla bilgi için bkz: Win32 fonksiyon prototipleri.

Tam metin uzunluğunu elde etmek için wm_gettext, lb_gettextya da cb_getlbtext iletileri veya GetWindowText işlevini kullanın.

QuickInfo

nbsp; Windows &NT: sürüm 3.1 veya üstü gerektirir.
Windows:Windows 95 veya sonraki sürümleri gerektirir.
Windows ce:Sürüm 1.0 veya daha ilerisini gerektirir.
Header:WINUSER.h ilan etti.
İçe Library:User32.lib kullanın.
Unicode:Unicode ve ANSI sürümleri Windows NT olarak uygulanır.

Ayrıca bkz:

Windows genel bakış, pencere işlevleri, cb_getlbtext, GetWindowText, lb_gettext, SetWindowText, wm_gettext, wm_gettextlength

Index