WM_PARENTNOTIFY

WM_PARENTNOTIFY mesajul este trimis la mamă de o fereastra copil când fereastra copil este creată sau distrusă, sau atunci când utilizatorul face clic pe un buton mouse-ului în timp ce cursorul este peste fereastra copil. Când fereastra copil este creat, sistemul trimite WM_PARENTNOTIFY chiar înainte de a întoarce funcția CreateWindow sau CreateWindowEx care creează fereastra. Atunci când fereastra copil este fiind distruse, sistemul trimite mesajul înainte de orice prelucrare a distruge fereastra are loc.

WM_PARENTNOTIFY fwEvent = LOWORD(wParam);  / / eveniment steaguri idChild = HIWORD(wParam);  / / identificator de copil fereastra lValue = lParam;           / / copil mâner sau cursorul coordonează 

 

Parametrii

fwEvent
Valoarea cuvântul low-ordine wParam. Specifică evenimentul pentru care este fiind notificate mamă. Acest parametru poate fi una dintre următoarele valori:
Valoarea Sensul
WM_CREATE Fereastra copil este creat.
WM_DESTROY Fereastra copil este fiind distruse.
WM_LBUTTONDOWN Utilizatorul a plasat cursorul peste fereastra copil și a făcut clic pe butonul stâng al mausului.
WM_MBUTTONDOWN Utilizatorul a plasat cursorul peste fereastra copil și a făcut clic pe butonul mijloc ooarece.
WM_RBUTTONDOWN Utilizatorul a plasat cursorul peste fereastra copil și a făcut clic pe butonul drept al mausului.

idChild
Valoarea cuvântul high-ordine wParam. Dacă parametrul fwEvent este valoarea WM_CREATE sau WM_DESTROY, idChild specifică identificatorul de fereastra copil. În caz contrar, idChild este nedefinit.
lValue
Conține un ghidaj de la fereastra copil, dacă parametrul fwEvent este valoarea WM_CREATE sau WM_DESTROY; în caz contrar, lValue conține coordonatele x și y-cursorului. Coordonata x cuvântul low-ordine ?i coordonata y în cuvântul-high-comandă.

Valorile întroarse

Dacă o cerere procesele acest mesaj, acesta trebuie să returnați zero.

Observații

Acest mesaj este trimis, de asemenea, la toate strămoș windows din fereastra copil, inclusiv fereastra de Internet de nivel superior.

Toate ferestrele de copil, cu excepția celor care au WS_EX_NOPARENTNOTIFY extins fereastra stil, trimite?i acest mesaj lor mamă windows. În mod implicit, windows copil într-o casetă de dialog au stilul WS_EX_NOPARENTNOTIFY, cu excepția cazului în funcția de CreateWindowEx este numit pentru a crea fereastra copil fără acest stil.

QuickInfo

nbsp; Windows &NT: necesită versiunea 3.1 sau mai târziu.
Windows:Necesită Windows 95 sau o versiune ulterioară.
Windows CE:Neacceptat.
Antet:A declarat în winuser.h.

A se vedea, de asemenea

Prezentare generală a Windows, fereastra de mesaje, CreateWindow, CreateWindowEx, WM_CREATE, WM_DESTROY, WM_LBUTTONDOWN, WM_MBUTTONDOWN, WM_RBUTTONDOWN

Index