Windows cu handicap

O fereastră se poate dezactiva. Un handicap fereastra primește nici o tastatură sau mouse-ul de intrare de la utilizator, dar se pot primi mesaje de la alte ferestre, din alte aplicații, precum și din sistemul. O cerere de obicei dezactivează o fereastră pentru a împiedica utilizatorul să utilizând fereastra. De exemplu, o cerere poate dezactiva un push button într-o casetă de dialog pentru a preveni utilizatorul de la alegerea it. Cererea poate permite o fereastră cu handicap în orice moment; care să permită o fereastră restabilește normale de intrare.

În mod implicit, o fereastră este activată când creat. Cererea poate preciza stilul WS_DISABLED, cu toate acestea, pentru a dezactiva o fereastră nouă. O cerere activează sau dezactivează o fereastră existente utilizând funcția EnableWindow . Sistemul trimite un mesaj WM_ENABLE într-o fereastră atunci când starea activat este pe cale să modifica?i. Cererea poate determina dacă este activată o fereastră utilizând funcția IsWindowEnabled.

Când o fereastră de copil este dezactivat, sistemul trece copilului mouse-ul intrare mesaje în fereastra părinte. Mamă utilizează mesajele pentru a determina dacă să permită fereastra copil. Pentru mai multe informații, consultați Intrare mouse-ul.

Numai o singură fereastră la un moment dat poate primi input tastatură; această fereastră se spune că are focalizarea tastaturii. Dacă o aplicație utilizează funcția EnableWindow pentru a dezactiva o fereastră de tastatură-focus, fereastra pierde focalizarea tastaturii în plus față de sunt dezactivat. EnableWindow apoi setează focalizarea tastaturii NULL, sensul fereastra nu deține focalizarea. Dacă un copil fereastra, sau altă fereastră descendent, are focalizarea tastaturii, fereastra descendent pierde se concentreze atunci când fereastra părinte este dezactivat. Pentru mai multe informații, consultați Input tastatură.

Index