Dimensiunea și poziția funcții

După crearea o fereastră, cererea poate seta fereastra de dimensiunea sau poziția sunând unul dintre mai multe func?ii diferite, inclusiv SetWindowPlacement, MoveWindow, SetWindowPosși DeferWindowPos. SetWindowPlacement stabilește o fereastră minimizată pozi?ia, pozi?ia maximizată, restaurat dimensiunea și poziția, și arată stat. Funcții MoveWindow și SetWindowPos sunt similare; ambele setați dimensiunea sau poziția de o fereastra de cerere unică. Funcția SetWindowPos include un set de steaguri care afectează fereastra lui Arată stat; MoveWindow nu includ aceste semnalizări. Se vor utiliza funcțiile BeginDeferWindowPos, DeferWindowPosși EndDeferWindowPos pentru a seta simultan poziția de un număr de windows, inclusiv dimensiunea, poziționați, poziția în ordinea z și arată stat.

O cerere poate prelua coordonatele dreptunghiului de încadrare o fereastră utilizând funcția GetWindowRect . GetWindowRect umple o RECT structura cu coordonatele fereastra lui superioară stânga și inferior colțuri dreapta. Coordonatele sunt relativ la colțul din stânga jos a ecranului, chiar și pentru o fereastră de copil. ScreenToClient sau MapWindowPoints funcția mapează coordonatele ecran a ferestrei copil dreptunghiului de încadrare la coordonatele relativ la fereastra părinte client zona.

Funcția GetClientRect preia coordonatele o fereastră client zona. GetClientRect umple o structură RECT cu coordonatele stânga sus și colțurile dreapta inferioară de zona de client, dar coordonatele sunt relativ la zona de client în sine. Acest lucru înseamnă coordonatele zonă client sus stânga corner sunt întotdeauna (0,0), precum și coordonatele inferior right cereale sunt lățimea și înălțimea de zona de client.

Funcția CascadeWindows cascades windows de pe desktop sau cascades copil Ferestre de fereastra părinte specificate. Funcția TileWindows dale windows de pe desktop sau Dale copil Ferestre de fereastra părinte specificat.

Index