Crearea fereastra principală

Fiecare aplicație Win32 bazată pe trebuie să aibă WinMain ca intrarea sa punctul funcție. WinMain efectuează o serie de sarcini, inclusiv înregistrarea clasa ferestrei pentru fereastra principală și crearea fereastra principală. WinMain registrele clasa fereastra principală de funcția RegisterClass de asteptare, și se creează fereastra principală sunând la funcția de CreateWindowEx.

Problema portabilității  La punctul de intrare nu trebuie să fie numit cu WinMain.

Funcția dumneavoastră WinMain poate limita, de asemenea, cererea dumneavoastră la o singură instanță. Creați un utilizând mutex numit CreateMutex funcție. Dacă GetLastError întoarce ERROR_ALREADY_EXISTS, o altă instanță a aplicației există (a creat mutex) și ar trebui să ieșiți WinMain.

Sistemul nu afișează automat fereastra principală după crearea în schimb, cererea trebuie să utilizați funcția ShowWindow pentru a afișa fereastra principală. După crearea fereastra principală, funcția de aplicarea WinMain apeluri ShowWindow, trece doi parametri: un mâner pentru fereastra principală și un pavilion precizând dacă fereastra principală trebuie să fie minimizată sau maximizată atunci când primul este afișat. În mod normal, pavilion poate fi setată la una din constantele începând cu prefixul SW_. Cu toate acestea, atunci când ShowWindow este numit pentru a afișa fereastra principală a aplicației, pavilion trebuie setată la SW_SHOWDEFAULT. Acest flag spune sistemului pentru a afișa fereastra de programul care a început aplicarea.

În cazul în care o clasă de Ferestre s-a înregistrat cu versiunea Unicode a RegisterClass, fereastra primește numai mesaje cu Unicode. Pentru a determina dacă o fereastră utilizează caracterul Unicode sau nu, de apel IsWindowUnicode.

Index