Prim plan și de fundal Windows

Fiecare proces poate avea mai multe fire de execuție, și fiecare fir poate crea windows. Firul care a creat fereastra cu care utilizatorul lucrează în prezent este numit firul de prim-plan, și fereastră este denumită fereastra plan frontal. Toate alte fire sunt fire de fundal, și windows created by Fire de fundal sunt numite fundal windows.

Fiecare fir are un nivel de prioritate care determină cantitatea de timp CPU firul primește. Deși cererea puteți seta nivelul de prioritate de subiectele sale, în mod normal firul de prim-plan are un nivel de prioritate ușor mai mare decât fire fundal. Deoarece are o prioritate mai mare, firul de prim-plan primește mai mult timp CPU decât fire de fundal. Firul de prim-plan are o prioritate de bază normale de 9; un fir de fundal are o prioritate de bază normale de 7.

Utilizator setează fereastra plan frontal, făcând clic pe o fereastră, sau utilizând alt + tab sau combinația de taste alt + esc. O cerere stabilește fereastra planului frontal utilizând funcția SetForegroundWindow . Dacă fereastra nouă a planului frontal este o fereastră de nivel superior, sistemul activează în caz contrar, se activează fereastra de Internet de nivel superior asociate. O cerere preia un mâner în fereastra planului frontal utilizând funcția GetForegroundWindow . Pentru a verifica dacă dumneavoastră fereastra aplicației este activ, compara ghidajul întors de GetForegroundWindow cu cea a ferestrei aplicare.