Element de meniu identificator

Asociate cu fiecare element de meniu este un întreg unic, definit de cerere, numit un identificator de element de meniu. Când utilizatorul alege un element de comandă dintr-un meniu, sistemul trimite identificatorul elementului în fereastra proprietar ca parte a unui mesaj WM_COMMAND . Procedura fereastra analizează identificatorul pentru a determina sursa mesajului și procesează mesajul în consecin?ă. În plus, aveți posibilitatea să specificați un element de meniu utilizând identificatorul când apelați meniul Funcții; de exemplu, pentru a activa sau dezactiva un element de meniu.

Un identificator de element de meniu trebuie să fie o valoare de la 0 la 65.535, chiar dacă este un număr întreg pe 32 de biți. Acest lucru este pentru că mesajul WM_COMMAND trece un identificator de element de meniu ca cuvântul low-ordinea sa parametru wParam.

Elementele de meniu care deschid submeniuri au identificatori doar ca elemente de comandă. Cu toate acestea, sistemul nu trimite un mesaj de comandă atunci când un element este selectat un meniu. În schimb, sistemul deschide submeniul asociate cu elementul de meniu.

Pentru a prelua identificatorul elementului de meniu la o poziție specificată, se utilizează funcția GetMenuItemID sau GetMenuItemInfo.