Nonclient zona Mouse mesaje

O fereastră primește un mesaj de mouse-ul de zona nonclient atunci când un eveniment de mouse apare în orice parte a o fereastra cu excepția zonei de client. O fereastră nonclient zona formată de frontieră, bara de meniu, bara de titlu, bară de defilare, meniul fereastră , butonul de Minimizare ?i maximiza butonul.

Sistemul generează zona nonclient mesaje în primul rând pentru propriul folos. De exemplu, sistemul utilizează nonclient zona mesaje pentru a schimba cursorul într-o săgeată cu două capete, atunci când cursorul hot spot se mută într-o fereastră de frontieră. O fereastră trebuie să treacă nonclient zona mouse-ul mesaje la funcția DefWindowProc pentru a profita de interfața built-in mouse-ul.

Există un nonclient corespunzătoare zona mouse-ul mesaj pentru fiecare client zona mouse-ul mesaj. Numele de aceste mesaje sunt similare, cu excepția faptului că numit constante pentru mesaje nonclient zona includ literele "NC". De exemplu, mutarea cursorului în zona nonclient generează un mesaj de WM_NCMOUSEMOVE și apăsând butonul stâng al mausului în timp ce cursorul este în zona nonclient generează un mesaj de WM_NCLBUTTONDOWN.

Parametrul lParam unui mesaj nonclient zona mouse-ul este o structura puncte care conține coordonatele x și y-de cursor hot spot. Spre deosebire de coordonate de client zona mouse-ul mesaje, coordonatele sunt prezentate în coordonatele ecran , mai degrabă decât client coordonate. În sistemul de coordonate ecran, toate punctele de pe ecran sunt relativ la coordonatele (0,0) din colțul din stânga jos a ecranului.

Parametrul wParam conține un hit-test valoare, o valoare care indică în cazul în care în zona de nonclient a avut loc evenimentul mouse-ul. Următoarea secțiune explică scopul valorilor hit-test.