SetCapture

Funcția de SetCapture stabilește capturarea mouse-ul în fereastra specificate apar?inând firul de execu?ie curent. Odată ce o fereastră a capturat mouse-ul, toate mouse-ul de intrare este direcționat către fereastra că, indiferent dacă se află cursorul în interiorul granițelor din această fereastră. Numai o singură fereastră la un moment dat poate captura mouse-ul.

În cazul în care cursorul mouse-ului este de peste o fereastră creat de un alt fir, sistemul va direcționa intrare mouse-ul în fereastra specificat numai în cazul în care un buton mouse-ul este jos.

(HWND SetCapture HWND  hWnd / / mâner din fereastra pentru a primi capture mouse-ul);
 

Parametrii

hWnd
Ocupa în fereastra în firul de execu?ie curent care este de a capta mouse-ul.

Valorile întroarse

Valoarea returnată este mâner fereastra care anterior au capturat mouse-ul. Dacă nu există nici un astfel de fereastră, valoarea returnată este NULL.

Observații

Doar fereastra plan frontal poate captura mouse-ul. Când o fereastră de fundal încearcă să facă acest lucru, fereastra primește mesaje numai pentru evenimente mouse-ului care apar atunci când cursorul hot spot în porțiunea vizibilă a ferestrei. De asemenea, chiar dacă fereastra de prim-plan a capturat mouse-ul, utilizatorul poate face clic încă pe altă fereastră, aducând-o în prim plan.

Atunci când fereastra nu mai necesită toate intrare mouse-ul, firul care a creat fereastra ar apela funcția ReleaseCapture pentru a elibera mouse-ul.

Această funcție nu poate fi folosit pentru a captura intrare mouse-ul a însemnat pentru un alt proces.

Windows 95: Apelarea SetCapture cauzează fereastra, care este de a pierde capturarea mouse-ul pentru a primi un mesaj de WM_CAPTURECHANGED.

QuickInfo

nbsp; Windows &NT: necesită versiunea 3.1 sau mai târziu.
Windows:Necesită Windows 95 sau o versiune ulterioară.
Windows CE:Necesită versiunea 1.0 sau mai târziu.
Antet:A declarat în winuser.h.
Import Biblioteca:Utilizarea user32.lib.

A se vedea, de asemenea

Mouse-ul intrare prezentare generală, funcții de intrare mouse-ul, GetCapture, ReleaseCapture, WM_CAPTURECHANGED

Index