Urmărire cursorul mouse-ului

Win32-aplicații bazate pe adesea activități care implică poziția cursorului mouse-ul de urmărire. Cele mai multe aplicații de desen, de exemplu, urmări în timpul opera?iunilor, care să permită utilizatorului să atragă în zonă client o fereastră prin glisarea mouse-ul de desen. Cererile de procesare de text, de asemenea, urmări cursorul, care permite utilizatorului să selectați un cuvânt sau un bloc de text, făcând clic și glisându maus.

Urmărirea cursorului de obicei implică prelucrarea mesajelor WM_LBUTTONDOWN, WM_MOUSEMOVEși WM_LBUTTONUP . O fereastră determină atunci când pentru a începe urmărirea cursorului prin verificarea poziția cursorului furnizate în parametrul lParam mesaj WM_LBUTTONDOWN. De exemplu, o aplicație de procesare a cuvintelor ar începe urmărirea cursorului, numai în cazul în care mesajul WM_LBUTTONDOWN a avut loc în timp ce cursorul a fost pe o linie de text, dar dacă nu a fost trecut la sfârșitul documentului.

O fereastră piese poziția cursorului de prelucrare mesajele de flux de WM_MOUSEMOVE înregistrate în fereastra ca mouse-ul se deplasează. Prelucrarea mesajul WM_MOUSEMOVE de obicei implică o pictura repetitive sau desen opera?iunii în zona de client. De exemplu, o cerere de desen ar putea aspira o linie în mod repetat ca mouse-ul se mută. O fereastră utilizează mesajul WM_LBUTTONUP ca un semnal pentru a opri urmărirea cursorului.