Mesaje de caractere nonsystem

O procedură de fereastră poate primi patru caractere diferite mesaje, inclusiv WM_CHAR, WM_DEADCHAR, WM_SYSCHARși WM_SYSDEADCHAR. Funcția TranslateMessage generează un mesaj WM_CHAR sau WM_DEADCHAR, atunci când se procesează un mesaj WM_KEYDOWN . În mod similar, o generează un mesaj WM_SYSCHAR sau WM_SYSDEADCHAR atunci când se procesează un mesaj WM_SYSKEYDOWN.

O cerere care procesează input tastatură obicei ignoră toate, dar mesajul WM_CHAR, care trece orice alte mesaje la funcția de DefWindowProc . Sistemul utilizează mesajele WM_SYSCHAR și WM_SYSDEADCHAR pentru a pune în aplicare meniul mnemonics.

Parametrul wParam a tuturor mesajelor cu caracter conține codul de caracter de tasta caractere care a fost presat. Valoarea de codul de caracter depinde de clasa de fereastra din fereastra primirea mesajului. Dacă versiunea Unicode din funcția de RegisterClass a fost folosit la registru clasa fereastra, sistemul oferă Unicode caractere pentru toate ferestrele de clasa. În caz contrar, sistemul oferă coduri de caractere ASCII. Pentru mai multe informații, consultați Unicode și seturi de caractere.

Conținutul de parametrul lParam unui mesaj de caractere sunt identice cu conținutul parametrul lParam mesajului cheie-jos care a fost tradus pentru a produce mesajul de caractere. Pentru informații, consultați Taste semnalizatoarele de mesaj.

Index