WM_SYSCHAR

Mesajul WM_SYSCHAR este postat la fereastra cu tastatura se concentreze atunci când un mesaj WM_SYSKEYDOWN este tradus de funcția TranslateMessage . Se precizează codul de caracter de o cheie de caractere sistem-care este, o cheie de caractere care este presat în timp ce tasta alt este în jos.

WM_SYSCHAR chCharCode = wParam (TCHAR);   / / caracter codul lKeyData = lParam;             / / cheie date 

 

Parametrii

chCharCode
Valoarea wParam. Precizează codul de caracter de pe tasta de meniu a ferestrei.
lKeyData
Valoarea lParam. Specifică repeta numărul, codul de scanare, pavilion extins-cheie, contextul codul, anterioare cheie-statul de pavilion și tranziție-statul de pavilion, după cum se arată în tabelul următor:
Valoarea Sensul
0–15 Specifică conta repeta pentru din mesajul curent. Valoarea este numărul de ori keystroke a fost auto-repetat ca urmare a utilizatorului apăsată tasta. Dacă keystroke este destul de mult, mai multe mesaje sunt trimise. Cu toate acestea, Contele repetate nu este cumulativă.
16–23 Precizează codul de scanare. Valoarea depinde de producătorul de echipament original (OEM).
24 Specifică dacă cheia este o cheie extins, cum ar fi alt dreapta și tastele ctrl care apar pe un enhanced sau 102-tastatură cu 101 taste. Valoarea este 1 dacă este o cheie extinsă; în caz contrar, este 0.
25–28 Rezervate; nu utilizați.
29 Precizează codul de context. Valoarea este 1 dacă tasta alt este deținută în jos în timp ce este apăsat tasta; în caz contrar, valoarea este 0.
30 Specifică statul cheie anterioare. Valoarea este 1 în cazul în care cheia este în jos înainte de mesajul este trimis, sau este 0 în cazul în care cheia este de până.
31 Specifică statul de tranziție. Valoarea este 1 în cazul în care cheia este fiind lansat, sau este 0 în cazul în care cheia este fiind presat.

Valorile întroarse

Cererea trebuie să returnați zero dacă procesele de acest mesaj.

Observații

Atunci când codul context este zero, mesajul poate fi transmis la funcția de TranslateAccelerator , care va ocupa o ca și cum ar fi un standard mesaj-cheie în loc de un mesaj de caractere-cheie de sistem. Acest lucru permite accelerator chei pentru a fi utilizate cu fereastra activă, chiar dacă fereastra activă nu are focalizarea tastaturii.

Pentru enhanced 101 ?i 102-cheie clape, chei extinsă sunt alt dreapta și tastele ctrl în secțiunea principală a tastaturii; ins, del, acasă, end, page up, page down și tastele săgeată în grupuri la stânga minitastatura numerică; tasta print scrn; break-cheie; tasta numlock; și decalajului (/) și introduceți tastele din tastatura numerică. Alte tastaturi poate sprijini pic extins-cheie în parametrul lKeyData.

QuickInfo

nbsp; Windows &NT: necesită versiunea 3.1 sau mai târziu.
Windows:Necesită Windows 95 sau o versiune ulterioară.
Windows CE:Necesită versiunea 1.0 sau mai târziu.
Antet:A declarat în winuser.h.

A se vedea, de asemenea

Claviatură Accelerators prezentare, tastatură Accelerator mesaje, TranslateAccelerator, TranslateMessage, WM_SYSKEYDOWN

Index