Pictograma Afișare

Se pot prelua imagine pentru o pictogramă utilizând funcția de GetIconInfo , și poate trage-o utilizând funcția DrawIconEx . Pentru a desena imaginea implicită pentru o pictogramă, specifica pavilion DI_COMPAT în apelul la DrawIconEx. Dacă nu specificați pavilion DI_COMPAT, DrawIconEx atrage pictograma folosind imaginea pe care utilizatorul specificat.

Când sistemul afișează o pictogramă, aceasta trebuie să preleveze imaginea pictogramă corespunzătoare din.EXE sau.DLL dosar. Sistemul utilizează următorii pași pentru a selecta imaginea pictogramă:

  1. Selectați resursa RT_GROUP_ICON. Dacă există mai multe astfel de resurse, Windows NT utilizează prima resursa enumerate în script-ul de resurse, în timp ce Windows 95 alege prima resursa enumerate în ordine alfabetică.
  2. Selectați imaginea RT_ICON corespunzătoare din resurse RT_GROUP_ICON. Dacă există mai mult de o imagine, sistemul utilizează următoarele criterii pentru a alege o imagine:

&Notănbsp; Sistemul tratează toate adâncimi de culoare de 8 sau mai multe PBP ca egal. Prin urmare, nu există avantaj, inclusiv o imagine de 16 x 16 256 culori și o imagine de culoare de 16 x 16 x 16 în aceeași resursă-sistemul va alege pur și simplu o prima întâlnește. Atunci când pe ecran este în modul PBP 8, sistemul va alege o pictogramă de culoare de 16 peste o pictogramă de 256 de culori, și va afișa toate pictogramele utilizând paleta implicită sistem.

Index