WM_COMMAND

WM_COMMAND mesajul este expediat când utilizatorul selectează un element de comandă dintr-un meniu, când un control a trimite un mesaj de notificare în fereastra sa mamă, sau atunci când este tradus unei taste accelerator.

WM_COMMAND wNotifyCode = HIWORD(wParam); / / notificarea cod wID = LOWORD(wParam);         / / hwndCtl identificatorul elementului, controlul sau accelerator = lParam (HWND);      / / ocupa de control 

 

Parametrii

wNotifyCode
Valoarea cuvântul high-ordine wParam. Specifică Cod notificare dacă mesajul este de la un control. Dacă mesajul este de la un accelerator, acest parametru este 1. Dacă mesajul este dintr-un meniu, acest parametru este 0.
wID
Valoarea cuvântul low-ordine wParam. Identificatorul element de meniu, comandă sau accelerator.
hwndCtl
Valoarea lParam. Mâner pentru controlul trimiterea mesajului, dacă mesajul este de la un control. În caz contrar, acest parametru este NULL.

Valorile întroarse

Dacă o cerere procesele acest mesaj, acesta trebuie să returnați zero.

Observații

Accelerator intrarile de la tastatura care selectați elemente din meniul fereastră sunt traduse în WM_SYSCOMMAND mesaje.

Dacă o acționare de taste accelerator apare care corespunde un element de meniu când fereastra care deține meniul este minimizată, nu WM_COMMAND mesajul este trimis. Cu toate acestea, dacă o acționare de taste accelerator apare care nu se potrivesc oricare din elementele din meniul fereastră sau în meniul fereastră , un mesaj WM_COMMAND este trimis, chiar dacă fereastra este minimizată.

În cazul în care o cerere permite un separator de meniu, sistemul trimite un mesaj WM_COMMAND cu low-cuvântul de parametrul wParam setat la zero când utilizatorul selectează separatorul.

QuickInfo

nbsp; Windows &NT: necesită versiunea 3.1 sau mai târziu.
Windows:Necesită Windows 95 sau o versiune ulterioară.
Windows CE:Necesită versiunea 1.0 sau mai târziu.
Antet:A declarat în winuser.h.

A se vedea, de asemenea

Editare controale prezentare, Editare mesaje de Control, WM_SYSCOMMAND

Index