Mesaj WM_COMMAND

Un control poate trimite un mesaj WM_COMMAND procedura de caseta de dialog atunci când utilizatorul efectuează o acțiune în control. Aceste mesaje, numit mesajele de notificare, informează procedura de intrare de la utilizator și permite efectuarea corespunzătoare.

Toate controalele predefinite, cu excep?ia controalelor statică, trimite mesajele de notificare pentru acțiunile utilizatorului selectat. De exemplu, o push button trimite mesajul de notificare BN_CLICKED ori de câte ori utilizatorul alege butonul. În toate cazurile, cuvântul low-ordinea de parametrul wParam conține identificatorul de control, cuvântul-high-comandă wParam conține cod notificare și parametrul lParam conține ghidajul de fereastră control.

Caseta de dialog procedura ar trebui să monitorizeze și procesul de mesajele de notificare. În special, procedura trebuie să prelucreze mesajele având identificatori IDOK sau IDCANCEL; aceste mesaje reprezintă o cerere de utilizator pentru a închide caseta de dialog. Procedura trebuie să închideți caseta de dialog utilizând funcția EndDialog pentru casete de modal dialog și funcția de DestroyWindow pentru casete de dialog fără mod.

Sistemul, de asemenea, trimite mesaje WM_COMMAND procedura de caseta de dialog dacă caseta de dialog are un meniu, cum ar fi meniul de sistem, iar utilizatorul alege o comandă. În special, sistemul trimite un mesaj WM_COMMAND cu parametrul wParam setat la IDCANCEL, ori de câte ori utilizatorul alege comanda închidere în caseta de dialog sistem meniu. Mesajul este aproape identic cu mesajul de notificare trimise către butonul Revocare și ar trebui să fie prelucrate în exact același fel.

Index