Casetele de mesaj

O casetă de mesaj este o casetă de dialog speciale care cererea pot utiliza pentru a afișa mesaje și prompt pentru intrare simplu. O casetă de mesaj conține de obicei un mesaj text și unul sau mai multe butoane. O cerere creează caseta de mesaj utilizând funcția MessageBox sau MessageBoxEx , specificând textul și numărul și tipuri de butoane pentru a afișa. Funcția de MessageBoxEx , de asemenea, vă permite să specificați limba utilizată pentru text de orice butoanele predefinite în caseta de mesaj.

Deși caseta de mesaj este o casetă de dialog, sistemul are control complet de creare și gestionare a casetei de mesaj. Aceasta înseamnă aplicarea nu furnizează un șablon de caseta de dialog și procedura de caseta de dialog. Sistemul creează propriul șablon pe baza textului și butoanele specificate pentru caseta de mesaj și furnizează propriile sale procedura de caseta de dialog.

O casetă de mesaj este o casetă de modal dialog și sistemul se creează utilizând aceea?i funcțiile interne care utilizează DialogBox . Dacă aplicarea specifică o fereastră de proprietar, cand se telefoneaza MessageBox sau MessageBoxEx, sistemul dezactivează proprietarul. Cererea poate, de asemenea, direct sistemul pentru a dezactiva toate ferestrele de Internet de nivel superior apar?inând firul de execu?ie curent, prin specificarea valoarea MB_TASKMODAL când se creează caseta de dialog.

Sistemul poate trimite mesaje proprietarul, cum ar fi WM_CANCELMODE și WM_ENABLE, așa cum se întâmplă atunci când creați o casetă de dialog modală. Fereastra proprietarul ar trebui să efectueze orice acțiuni cerute de aceste mesaje.