Butoane radio

Un buton radio constă dintr-un buton rotund și definite de aplicarea text (o etichetă), o pictogramă, sau bitmap care indică o alegere utilizatorul poate face selectând butonului. O cerere de obicei utilizează butoanele radio într-o cutie de grup pentru a permite utilizatorului de a alege de la un set de conexe, dar exclud opțiuni. De exemplu, cererea ar putea prezenta un grup de butoane radio din care utilizatorul poate selecta o preferință de format pentru textul selectat în zona de client. Utilizatorul ar putea selecta un aliniat la stânga, aliniat la dreapta, centrat format sau selectând butonul radio corespunzător. De obicei, utilizatorul poate selecta numai o singură opțiune la un moment dat dintr-un set de butoane radio.

Un buton radio poate fi unul dintre două stiluri: automat, astfel cum sunt definite de constantele de BS_RADIOBUTTON și BS_AUTORADIOBUTTON sau standard. Fiecare stil poate presupune două state selectare: verificate (un punct în butonul) sau unchecked (nici un punct în butonul). Selectând în mod repetat un buton radio (standard sau automate) comută la verificate la necontrolată și înapoi din nou.

Când utilizatorul selectează nici un stat, butonul radio primește se concentreze tastatură. Sistemul trimite fereastra părinte butonul un mesaj WM_COMMAND , care conține codul de notificare BN_CLICKED . Fereastra părinte nu recunosc acest mesaj dacă este vorba de un buton radio automată, deoarece sistemul setează automat starea de selectare pentru acel stil. Dar fereastra părinte ar trebui să recunoască mesajul în cazul în care provine de la un buton radio deoarece fereastra părinte este responsabil pentru stabilirea forGă de stat a verifica acel stil. Indiferent de stilul de buton radio, sistemul automat Repictează butonul ca sa modificări de stat.

Când utilizatorul selectează un buton radio automată, sistemul setează automat starea selectare toate celelalte butoane radio, aceea?i grupă unchecked. Același comportament este disponibilă pentru butoane standard radio utilizând stilul WS_GROUP, așa cum sa discutat în Casetele de Dialog.

Index