Standard rullefeltene og rullefelt-kontroller

Et rullefelt er inkludert i et vindu som et standard rullefelt eller som en stolpe kontroll over rullingen. En standard rullefeltet ligger i nonclient-området i et vindu. Det er opprettet med vinduet og vises når vinduet vises. Formålet å en standard rullefeltet er at brukeren til å generere rullende forespørsler for å vise hele innholdet i klientområdet. Du kan inkludere et standard rullefelt i et vindu ved å angi WS_HSCROLL, WS_VSCROLL eller begge stiler når du oppretter vinduet. WS_HSCROLL-stil skaper et vannrett rullefelt plassert nederst i klientområdet. WS_VSCROLL-stil skaper et loddrett rullefelt plassert til høyre på klientområdet. De SM_CXHSCROLL og SM_CYHSCROLL definerer systemet metrisk bredden og høyden på et standard vannrett rullefelt. Verdiene SM_CXVSCROLL og SM_CYVSCROLL, angi bredden og høyden på et standard loddrett rullefelt.

En kontroll over rullingen bar er en kontrollvinduet som tilhører vindusklasse RULLEFELTET. En kontroll over rullingen bar vises og fungerer som et standard rullefelt, men det er et eget vindu. Som et eget vindu får en kontroll over rullingen bar direkte inndata fokus, angitt med et blinkende cirkumflekstegn vises i rulleboksen. I motsetning til en standard rullefeltet har en kontroll over rullingen bar også et innebygd tastatur-grensesnitt som gjør det mulig for brukeren å direkte rulling. Du kan bruke så mange bar rullekontrollene etter behov i ett enkelt vindu. Når du oppretter en kontroll over rullingen bar, må du angi rullefeltet er størrelsen og plasseringen. Men hvis et rullefelt kontrollvinduet kan skaleres, må justeringer til rullefeltet er størrelse gjøres når størrelsen på vinduet endres.

Fordelen med å bruke et standard rullefelt er at systemet oppretter rullefeltet, og angir automatisk størrelsen og plasseringen. Men kan standard rullefeltene bli for restriktiv. Anta for eksempel at du vil dele en klientområdet i kvadranter og bruke et atskilt sett med rullefeltene til å kontrollere innholdet i hver kvadrant. Du kan ikke bruke rullefeltene som standard, fordi du kan bare opprette ett sett med rullefelt for et bestemt vindu. Bruk rullefeltet styrer i stedet, fordi du kan legge til så mange av dem til et vindu du vil.

Programmer kan gi rullekontrollene bar for andre formål enn rulle innholdet i et vindu. For eksempel, kan en skjermen saver inneholde et rullefelt for å angi hastigheten som grafikk er flyttet på skjermen.

En kontroll over rullingen bar kan ha en rekke stiler som tjener til å kontrollere retning og plasseringen av rullefeltet. Du angi stilene du vil bruke når du kaller CreateWindowEx -funksjon for å opprette en kontroll over rullingen bar. Noen av stilene opprette en kontroll over rullingen bar som bruker en standardbredde eller høyde. Men må du alltid angi x - og y-koordinatene og de andre dimensjonene av rullefeltet.

Hvis du vil se en tabell av bla kontroll Stolpestiler, se Scroll kontroll Stolpestiler.