Menyelementet identifikator

Knyttet til hvert enkelt menyelement er en unik, programdefinert heltall, kalt en menyelementet identifikator. Når brukeren velger et element i kommandoen fra en meny, sender systemet varens identifikator til Eiervinduet som en del av en WM_COMMAND -melding. Vinduet prosedyren undersøker identifikatoren til å bestemme kilden til meldingen, og behandler meldingen i henhold til dette. I tillegg kan du angi et menyelement ved hjelp av sin identifikatoren når du kaller Menyfunksjoner; for eksempel, for å aktivere eller deaktivere et menyelement.

Et menyelement IDen må være en verdi fra 0 til 65 535, selv om det er et 32-biters heltall. Dette er fordi WM_COMMAND-melding passerer en menyelementet ID som signifikante ordet av sin wParam -parameteren.

Menyelementer som åpner undermenyer må identifikatorer, akkurat som elementer av kommandoen gjør. Systemet sender imidlertid ikke en kommandomelding når slike et element velges fra en meny. I stedet åpner systemet undermenyen knyttet til menyelementet.

Vil hente identifikator for menyelementet for et angitt sted, kan du bruke funksjonen GetMenuItemID eller GetMenuItemInfo.