Vindusstørrelse for barn og Arrangement

En MDI søknad styrer størrelsen og plasseringen av dens underordnede vinduer ved å sende meldinger til vinduet for MDI-klienten. For å maksimere vinduet aktiv underordnet, sender programmet WM_MDIMAXIMIZE meldingen til klient-vinduet. Når et underordnet vindu er maksimert, fyller klientområdet helt vinduet for MDI-klienten. I tillegg systemet automatisk skjuler det underordnede vinduet tittellinjen, og legger til ikonet for det underordnede vinduet vinduet og gjenopprette knappen til MDI søknad menylinjen. Programmet kan gjenopprette vinduet klient til opprinnelige (premaximized) størrelse og posisjon ved å sende en WM_MDIRESTORE melding for klient-vinduet.

Et MDI-program kan ordne underordnede vinduene i en overlappet eller side ved side-format. Når de underordnede vinduene er overlappes, vises vinduene i en stabel. Vinduet på bunnen av stakken opptar det øvre venstre hjørnet av skjermen, og de resterende windows vises forskjøvet loddrett og vannrett slik at venstre kantlinje og tittellinje stolpe av de underordnede vinduene er synlig. Hvis du vil ordne underordnede vinduer i kaskade-format, sender en MDI søknad WM_MDICASCADE meldingen. Vanligvis, sender programmet denne meldingen når brukeren klikker gjennomgripendevindu -menyen.

Når de underordnede vinduene er side ved side, de underordnede vinduene vises i sin helhet-overlappende ingen av vinduene. Alle vinduer er angitt, etter behov, for å passe i vinduet klient. Vil ordne underordnede vinduer i side ved side-format, sender et MDI-program en WM_MDITILE melding til klient-vinduet. Vanligvis, sender programmet denne meldingen når brukeren klikker side ved sidevindu -menyen.

En MDI søknad bør gi et annet ikon for hver underordnet vindu det støtter. Programmet angir et ikon når registrere vindusklasse for barn. Et underordnet vindu-ikonet vises automatisk i den nedre delen av vinduet klient når det underordnede vinduet er minimert. Et MDI-program angir at systemet skal Ordne underordnede vinduet ikoner ved å sende en WM_MDIICONARRANGE melding til klient-vinduet. Vanligvis, sender programmet denne meldingen når brukeren klikker Ordne ikonervindu -menyen.

Index