Eiervinduet

De fleste dialogbokser har en eier-vindu (eller enklere, en eier). Når du oppretter dialogboksen, angir programmet eieren ved å angi eierens vindusreferanse. Systemet bruker eieren til å bestemme plasseringen av dialogboksen i Z-rekkefølge, slik at dialogboksen er alltid plassert over sin eier. Systemet kan også sende meldinger til vinduet prosedyren eieren, varsle det hendelsesforløpet i dialogboksen.

Systemet automatisk skjuler eller ødelegger dialogboksen når eieren er skjult eller ødelagt. Dette betyr at dialogboksen boksen prosedyre krever ingen spesiell behandling å oppdage endringer i delstaten eiervinduet.

Fordi dialogboksen typisk brukes sammen med en kommando på en meny, er vanligvis eiervinduet vinduet som inneholder menyen. Selv om det er mulig å opprette en dialogboks som har ingen eier, anbefales det ikke. For eksempel når en sperrende dialogboks har ingen eier, systemet deaktiverer ikke noen av programmet er andre vinduer og tillater brukeren å fortsette å utføre arbeid i andre vinduer, bekjempe formålet med den modale dialogboksen.

Når en ikke-sperrende dialogboks har ingen eier, systemet verken skjuler eller ødelegger dialogboksen når andre vinduer i programmet er skjult eller ødelagt. Selv om dette ikke tap hensikten med ikke-sperrende dialogboksen, krever det at programmet utføre spesielle behandling for å sikre at dialogboksen er skjult og ødelagt på riktige tidspunkt.

Index