Parameteren Lydvisning

Lydvisning-parameteren angir om brukeren ønsker programmer å presentere alle viktig informasjon i visuell form.

Brukeren styrer innstillingen for parameteren Lydvisning ved å bruke Kontrollpanel for tilgjengelighet-program eller et annet program for å tilpasse miljøet. Disse programmene bruker flaggene SPI_GETSHOWSOUNDS og SPI_SETSHOWSOUNDS med den SystemParametersInfo -funksjonen til å finne og angi parameteren Lydvisning.

Programmer kan bruke SM_SHOWSOUNDS-flagget med den GetSystemMetrics -funksjonen til å fastslå tilstanden til parameteren Lydvisning. Dette er nødvendig bare for programmer som vanligvis ville presentere viktig informasjon ved lyd alene. Programmer bør gi Lydvisning støtte hvis de bruker lyder i en av følgende måter

Aktuelle visuelle tilbakemeldingsskjemaer kan gjøre programvaren mye mer funksjonell for brukere som ikke kan stole på lyd alene. Det er helt opp til deg å bestemme hvordan du best å formidle den samme informasjonen i visuell form. For eksempel, for å lokke brukerens oppmerksomhet når det kommer ny e-post, kan programmet flash sitt vindu eller flash selv hele skjermen. Hvis programmet tjener vanligvis lyd for å indikere at brukeren prøver å utføre en ulovlig operasjon, kan det også viser en melding på statuslinjen sin eller bruke MessageBox -funksjonen til å vise en bestemt feilmelding. Hvis programmet er vanligvis utformet for å spille lyd biter som bærer betydning, for eksempel digitaliserte tale, kan den også vise en bildetekst-vinduet med samme tekst.

Redundante bruk av lyd og visuelt varsler har vist seg å øke brukbarheten av programvare. Parameteren Lydvisning er en forespørsel om visuelle tilbakemeldinger, men bruken begrenser ikke et program for å presentere informasjon visuelt. Brukere bør kunne be om visuelle tilbakemeldinger uavhengig av om de ønsker også hørbar tilbakemelding.

Index