Over venster Procedures

Elk venster is een lid van een bepaald venster klasse. De klasse van het venster bepaalt de standaard venster procedure die een afzonderlijk venster wordt gebruikt voor het verwerken van de berichten. Alle vensters die behoren tot dezelfde klasse gebruiken dezelfde standaard venster procedure. Het systeem definieert bijvoorbeeld een venster procedure voor de klasse box keuzelijst met invoervak (COMBOBOX); alle keuzelijsten met invoervak gebruiken vervolgens die procedure venster.

Een toepassing registreert doorgaans ten minste één nieuwe venster klasse en de bijbehorende venster procedure. Na het registreren van een klasse, kan de toepassing maken veel windows van die klasse, die allemaal dezelfde venster procedure gebruiken. Omdat dit betekent dat verschillende bronnen kunnen gelijktijdig noemen het zelfde stuk van code, je moet voorzichtig zijn bij het wijzigen van gedeelde bronnen van een venster procedure. Voor meer informatie, Zie Venster klassen.

Venster procedures voor dialoogvensters (dialoogvenster vak procedures genoemd) hebben een soortgelijke structuur en functioneren als regelmatige venster procedures. Alle punten verwijzen ook naar venster procedures in deze sectie van toepassing op dialoogvenster vak procedures. Zie voor meer informatie, Dialoogvensters.

Index