Vensterrand

Een venster kan een van de volgende randstijlen hebben.

Randstijl Beschrijving
WS_BORDER Hiermee maakt u een venster met een dun-lijn rand.
WS_DLGFRAME Hiermee maakt u een venster met een dubbele rand, een stijl die meestal gebruikt met dialoogvensters. Een venster met deze stijl kan niet hebben een titelbalk.
WS_EX_DLGMODALFRAME Hiermee maakt u een venster met een dubbele rand. In tegenstelling tot de WS_DLGFRAME stijl, kan een toepassing de WS_CAPTION stijl maken een titelbalk voor het venster ook opgeven.
WS_EX_STATICEDGE Hiermee maakt u een venster met een driedimensionale randstijl bestemd om te worden gebruikt voor artikelen die geen invoer van de gebruiker accepteren.
WS_THICKFRAME Hiermee maakt u een venster met een rand met formaatgrepen.

Een venster met de WS_OVERLAPPED of WS_POPUPWINDOW stijl heeft de WS_BORDER stijl standaard. Een van de andere randstijlen moet worden gecombineerd met de WS_OVERLAPPED of WS_POPUPWINDOW stijl te geven een overlappende venster een verschillende randstijl.

Als geen randstijl is opgegeven voor een venster met de WS_POPUP of WS_CHILD stijl, creŽert het systeem een randloze window. Een toepassing kan gebruiken zonder grenzen kind windows om te verdelen het clientgebied van het bovenliggende venster terwijl het houden van de divisies onzichtbaar voor de gebruiker.

Index