Z Order

De Z-volgorde van een venster geeft van het venster positie in een stapel van overlappende vensters. Deze venster-stack is georiŽnteerd langs een denkbeeldige as, de z-as, uitbreiding naar buiten van het scherm. Het venster boven aan de Z-volgorde overlapt alle andere vensters. Het venster aan de onderzijde van de Z-volgorde wordt overlapt door alle andere vensters.

Het systeem houdt de Z-volgorde in een enkele lijst. Windows voegt aan de Z-volgorde op basis van de vraag of ze bovenste windows, op het hoogste niveau windows of kind windows zijn. Een bovenste venster overlapt alle andere niet-bovenste windows, ongeacht of het de actieve of voorgrondvenster. Een bovenste venster heeft de WS_EX_TOPMOST stijl. Alle bovenste vensters verschijnen in de Z-volgorde vůůr elke niet-bovenste windows. Een onderliggend venster is gegroepeerd met de bovenliggende in Z-volgorde.

Wanneer een toepassing een venster maakt, zet het systeem het boven aan de Z-volgorde voor windows van hetzelfde type. U kunt de functie BringWindowToTop gebruiken om een venster tot de bovenkant van de Z-volgorde voor windows van hetzelfde type. U kunt de Z-volgorde wijzigen met de functies SetWindowPos en DeferWindowPos.

De gebruiker wijzigt de Z-volgorde door een ander venster te activeren. Het systeem positioneert het actieve venster boven aan de Z-volgorde voor windows van hetzelfde type. Als een venster naar de top van de Z-volgorde gaat, dus doe haar kind windows. U kunt de functie GetTopWindow Zoek alle onderliggende vensters van een bovenliggend venster en een handvat terug te keren naar het onderliggende venster dat is het hoogst in de Z-volgorde. De GetNextWindow functie haalt een ingang voor het volgende of vorige venster in Z-volgorde.

Index