Grootte en positie functies

Na het maken van een venster, kunt een toepassing instellen de grootte of de positie van het venster door te bellen naar een van de verschillende functies, waaronder SetWindowPlacement, MoveWindow, SetWindowPosen DeferWindowPos. SetWindowPlacement van een venster geminimaliseerd positie ingesteld, gemaximaliseerd positie, hersteld formaat en positie en status weergeven. De functies MoveWindow en SetWindowPos zijn vergelijkbaar; beide de grootte of positie van een verzamelaanvraag venster ingesteld. De functie SetWindowPos bevat een set vlaggen die invloed hebben op de status van het venster weergeven; MoveWindow omvat niet deze vlaggen. De BeginDeferWindowPos, DeferWindowPosen EndDeferWindowPos functies gebruiken om gelijktijdig de positie van een aantal vensters, met inbegrip van de grootte, plaats, plaats in de Z-volgorde en status weergeven.

Een toepassing kan met behulp van de functie GetWindowRect de co÷rdinaten van de rechthoek van een venster ophalen. GetWindowRect vult een RECT structuur met de co÷rdinaten van het venster links van hogere en lagere juiste hoeken. De co÷rdinaten zijn relatief ten opzichte van de linkerbovenhoek van het scherm, zelfs voor een onderliggend venster. De ScreenToClient of MapWindowPoints functie wijst de schermco÷rdinaten van een onderliggend venster de omsluitende rechthoek aan co÷rdinaten relatief ten opzichte van het clientgebied van het bovenliggende venster.

De GetClientRect functie haalt de co÷rdinaten van het clientgebied van een venster. GetClientRect vult een RECT structuur met de co÷rdinaten van de linker bovenhoek en lagere juiste hoeken van het clientgebied, maar de co÷rdinaten zijn relatief ten opzichte van het clientgebied zelf. Dit betekent dat de co÷rdinaten van de linkerbovenhoek van een clientgebied hoek zijn altijd (0,0), en de co÷rdinaten van de lagere juiste hoek worden de breedte en hoogte van het clientgebied.

De CascadeWindows functie cascades van de Vensters op het bureaublad of the child windows of het opgegeven bovenliggende venster cascades. De functie TileWindows tegels van de Vensters op het bureaublad of the child windows of het opgegeven bovenliggende venster tegels.

Index