Voorgrond en achtergrond Windows

Elk proces kan meerdere threads van uitvoering, en elke thread windows kunt maken. De draad die het venster waarmee de gebruiker momenteel werkt gemaakt heet de voorgrond draad, en het venster heet het voorgrondvenster. Alle andere threads zijn achtergrondthreads, en de Vensters die zijn gemaakt door achtergrondthreads genoemd achtergrond windows.

Elke thread heeft een prioriteitsniveau dat bepaalt de hoeveelheid CPU-tijd die de thread ontvangt. Hoewel een toepassing u het prioriteitsniveau threads stelt kunt, heeft normaal de voorgrond draad een iets hoger prioriteitsniveau van dan de achtergrondthreads. Omdat het een hogere prioriteit heeft, ontvangt de voorgrond draad meer CPU tijd dan de achtergrondthreads. De voorgrond draad heeft een normale basisprioriteit van 9; een achtergrondthread heeft een normale basisprioriteit van 7.

De gebruiker stelt het voorgrondvenster door te klikken op een venster, of met behulp van de alt + tab of alt + esc-toetsencombinatie. Een toepassing wordt het voorgrondvenster ingesteld met behulp van de functie SetForegroundWindow . Als het nieuwe voorgrondvenster een venster op het hoogste niveau is, activeert het systeem anders activeert het het bijbehorende venster op het hoogste niveau. Een ingang naar het voorgrondvenster een toepassing opgehaald met behulp van de functie GetForegroundWindow . Om te controleren of uw toepassingsvenster actief is, vergelijk de greep geretourneerd door GetForegroundWindow met die van uw toepassingsvenster.