Hoe zoekt het systeem naar een venster klasse

Het systeem houdt een lijst bij van structuren voor elk van de drie soorten venster klassen. Wanneer een toepassing de CreateWindow of CreateWindowEx functie voor het maken van een venster met een opgegeven klasse aanroept, het systeem gebruikt de volgende procedure om te zoeken van de klasse:

  1. Zoek in de lijst van toepassing lokale klassen voor een klasse met de opgegeven naam waarvan sessiehandler overeenkomt met de sessiehandler van de module. (Verschillende modules kunt dezelfde naam registreren lokale klassen in hetzelfde proces.)
  2. Als de naam niet in de toepassingslijst lokale klasse, Zoek in de lijst van toepassing global klassen.
  3. Als de naam niet in de toepassingslijst globale klasse, Zoek in de lijst van systeem klassen.

Alle vensters die zijn gemaakt door de toepassing deze procedure, met inbegrip van windows gemaakt door het systeem op naam van de toepassing, zoals dialoogvensters gebruiken. Het is mogelijk om het systeem klassen zonder andere toepassingen negeren. Dat wil zeggen, kan een toepassing een lokale application-klasse met dezelfde naam als een klasse systeem registreren. Dit vervangt de klasse system in het kader van de toepassing, maar doet niet voorkomen dat andere toepassingen met behulp van de klasse system.

Index