Klasse pictogrammen

Een pictogram van een klasse is een afbeelding die het systeem gebruikt om te vertegenwoordigen een venster van een bepaalde klasse. Een toepassing kan hebben twee klasse pictogrammen een grote en een kleine. Het systeem wordt van een venster grote klasse pictogram weergegeven in het venster taak-switch die wordt weergegeven wanneer de gebruiker op alt + tab, en in het groot pictogram weergaven van de taakbalk en explorer. De kleine klasse pictogram weergegeven in de titelbalk van een venster en in het klein pictogram weergaven van de taakbalk en explorer.

Een grote en kleine pictogram toewijzen aan een venster klasse, geef de handgrepen van de pictogrammen in de hIcon en hIconSm leden van de WNDCLASSEX structuur. Het pictogram afmetingen moeten voldoen aan de vereiste afmetingen voor grote en kleine klasse pictogrammen. Voor het pictogram van een grote klasse, kunt u de gewenste afmetingen bepalen door de waarden SM_CXICON en SM_CYICON op te geven in een aanroep van de GetSystemMetrics functie. Opgeven voor het pictogram van een kleine klasse, de waarden SM_CXSMICON en SM_CYSMICON. Zie pictogrammen voor informatie,.

Als een toepassing wordt de hIcon en hIconSm leden van de WNDCLASSEX structuur ingesteld op NULL, het systeem gebruikt de standaard toepassingspictogram als de grote en kleine klasse pictogrammen voor de klasse venster. Als u een pictogram van een grote klasse, maar niet een kleine opgeeft, wordt een klein pictogram van een klasse op basis van de grote publicatie gemaakt. Echter, als u pictogram van een kleine klasse, maar niet een grote opgeeft, het systeem gebruikt de standaard toepassingspictogram als het pictogram van grote klasse en de opgegeven pictogram als het kleine pictogram van een klasse.

U kunt de klasse groot of klein pictogram voor een bepaald venster met behulp van het WM_SETICON bericht negeren. U kunt de huidige grote of kleine klasse pictogram ophalen met behulp van het WM_GETICON bericht.

Index