Over statische besturingselementen

Toepassingen gebruiken vaak statische besturingselementen andere besturingselementen een label of een groep besturingselementen scheiden. Hoewel statische besturingselementen kind windows zijn, kunnen niet ze worden geselecteerd. Dus, ze niet weergegeven de toetsenbordfocus en een toetsenbord-interface kunnen niet hebben. Een statische besturingselement dat de SS_NOTIFY stijl heeft ontvangt muisinvoer, het bovenliggende venster hoogte te stellen wanneer de gebruiker klikt of dubbel klikt op het besturingselement. Statische besturingselementen behoren tot de klasse met statische venster.

Hoewel statische besturingselementen kunnen worden gebruikt overlapt, pop-up en kind windows, ze zijn ontworpen voor gebruik in dialoogvensters, waar het systeem hun gedrag standaardiseert. Met behulp van statische besturingselementen buiten dialoogvensters, verhoogt een ontwikkelaar het risico dat de toepassing in een niet-standaard manier zou kunnen gedragen. Typisch, een ontwikkelaar gebruikt statische besturingselementen in dialoogvensters of de stijl SS_OWNERDRAW wordt gebruikt om statische aangepaste besturingselementen te maken.

Zie voor meer informatie over dialoogvensters, Dialoogvensters. Zie voor meer informatie over het venster klassen, Venster klassen. Zie voor meer informatie over venster subclassificering, Venster Procedures.

Index