Standaard schuifbalken en schuifbalk besturingselementen

Een schuifbalk is opgenomen in een venster een schuifbalk standaard of als een besturingselement scroll bar. Een standaard schuifbalk bevindt zich in het gebied van de nonclient van een venster. Het is gemaakt met het venster en weergegeven wanneer het venster wordt weergegeven. Het enige doel van een standaard schuifbalk is zodat de gebruiker om te scrollen verzoeken voor het bekijken van de gehele inhoud van het clientgebied genereren. U kunt een standaard schuifbalk weergegeven in een venster opnemen door te geven WS_HSCROLL, WS_VSCROLL, of beide stijlen wanneer u het venster maakt. De stijl van de WS_HSCROLL creŽert een horizontale schuifbalk weergegeven aan de onderkant van het clientgebied gepositioneerd. De stijl van de WS_VSCROLL creŽert een verticale schuifbalk aan de rechterkant van het clientgebied gepositioneerd. De SM_CXHSCROLL en SM_CYHSCROLL systeem metrische waarden definiŽren de breedte en hoogte van een standaard horizontale schuifbalk. De waarden SM_CXVSCROLL en SM_CYVSCROLL definiŽren de breedte en hoogte van een standaard verticale schuifbalk.

Een scroll opdrachtbalk-besturingselement is een besturingselement venster dat tot de klasse venster SCROLLBAR behoort. Een besturingselement scroll bar wordt weergegeven en functioneert als een standaard schuifbalk, maar het is een afzonderlijk venster. Als een afzonderlijk venster ontvangt een scroll bar besturingselement directe invoerfocus, aangegeven door een knipperende caret weergegeven in het schuifblokje. In tegenstelling tot een standaard schuifbalk heeft een besturingselement scroll bar ook een ingebouwde toetsenbord interface waarmee de gebruiker direct schuiven. U kunt zoveel scroll bar besturingselementen zo nodig in een enkel venster. Wanneer u een besturingselement scroll bar maakt, moet u de schuifbalk de grootte en positie. Echter, als een schuifbalk van besturingselement venster kan worden aangepast, de schuifbalk de grootte moet worden aangepast telkens wanneer het formaat van het venster gewijzigd.

Het voordeel van het gebruik van een standaard schuifbalk is dat het systeem de schuifbalk creŽert en de grootte en positie automatisch ingesteld. Standaard schuifbalken zijn echter soms te beperkend. Bijvoorbeeld, stel dat u wilt verdelen een clientgebied in kwadranten en een aparte set van schuifbalken gebruiken om te bepalen van de inhoud van elk kwadrant. U kunt standaard schuifbalken niet gebruiken omdat u kunt slechts ťťn set van schuifbalken voor een bepaald venster maken. Gebruik de schuifknoppen bar in plaats daarvan, omdat u zo veel van hen aan een venster toevoegen kunt zoals u wilt.

Toepassingen kunnen scroll bar besturingselementen bieden voor andere doeleinden dan scrollen de inhoud van een venster. Bijvoorbeeld, kan een scherm-spaarder toepassing een schuifbalk bieden voor de snelheid waarmee afbeeldingen worden verplaatst over op het scherm instellen.

Een scroll bar besturingselement kan hebben een aantal stijlen die dient om de afdrukstand en positie van de schuifbalk. U opgeven de stijlen die u wilt wanneer u de CreateWindowEx functie aanroepen om te maken een scroll bar besturingselement. Sommige van de stijlen een scroll bar besturingselement maken dat gebruikmaakt van een standaardbreedte of hoogte. U moet echter altijd opgeven, de x - en y-coŲrdinaten en de andere dimensies van de schuifbalk.

Zie voor een tabel met scroll controle Balkstijlen, Scroll Bar Control Styles.