Schuifbalk aanvragen

De gebruiker maakt scrollen verzoeken door te klikken op verschillende delen van een schuifbalk. Het systeem stuurt de aanvraag naar het opgegeven venster in de vorm van een WM_HSCROLL of WM_VSCROLL -bericht. Een horizontale schuifbalk stuurt het bericht WM_HSCROLL; een verticale schuifbalk verzendt het WM_VSCROLL bericht. Elk bericht bevat een berichtgevingscode die correspondeert met de actie van de gebruiker, de greep op de scroll bar (bar schuifknoppen alleen), en, in sommige gevallen, naar de positie van het schuifblokje.

De volgende afbeelding ziet u de meldingen dat de gebruiker genereert wanneer op verschillende delen van een schuifbalk te klikken.

De berichtgevingscodes scroll bar opgeven dat de actie de gebruiker vindt. Een toepassing onderzoekt de codes die gepaard gaan met de WM_HSCROLL en WM_VSCROLL berichten en vervolgens de juiste scrollen bewerking. In de volgende tabel van meldingen, is actie van de gebruiker opgegeven voor elk bericht, gevolgd door reactie van de toepassing. In elk geval, is een eenheid gedefinieerd door de toepassing afhankelijk van de gegeven gegevens. Bijvoorbeeld, is de typische eenheid voor lichtkranttekst verticaal een regel tekst.

Kennisgeving
Bericht

Actie

Reactie
SB_LINEUP De gebruiker op de bovenste schuifpijl klikt. Verlaagt het schuifblokje positie; schuift naar de bovenkant van de gegevens met één eenheid.
SB_LINEDOWN De gebruiker op de onderste schuifpijl klikt. Verhoogt de schuifpositie vak; schuift naar beneden in de gegevens met één eenheid.
SB_LINELEFT De gebruiker klikt op de schuifpijl naar links. Verlaagt het schuifblokje positie; schuift naar het linkeruiteinde van de gegevens met één eenheid.
SB_LINERIGHT De gebruiker klikt op de naar rechts wijzende pijl. Verhoogt de schuifpositie vak; wordt verschoven naar de rechterkant van de gegevens met één eenheid.
SB_PAGEUP De gebruiker klikt op de scroll bar as boven het schuifblokje. Verlaagt het schuifblokje positie door het aantal gegevenseenheden van de in het venster; schuift naar de bovenkant van de gegevens door hetzelfde aantal eenheden.
SB_PAGEDOWN De gebruiker klikt op de scroll bar as onder het schuifblokje. Verhoogt de vak schuifpositie door het aantal gegevenseenheden van de in het venster; schuift naar beneden in de gegevens door hetzelfde aantal eenheden.
SB_PAGELEFT De gebruiker klikt op de scroll bar as links van het schuifblokje. Verlaagt het schuifblokje positie door het aantal gegevenseenheden van de in het venster; schuift naar het linkeruiteinde van de gegevens door hetzelfde aantal eenheden.
SB_PAGERIGHT De gebruiker klikt op de scroll bar as rechts van het schuifblokje. Verhoogt de vak schuifpositie door het aantal gegevenseenheden van de in het venster; wordt verschoven naar de rechterkant van de gegevens door hetzelfde aantal eenheden.
SB_THUMBPOSITION De gebruiker loslaat het schuifblokje na te slepen. Stelt het schuifblokje op de positie gegeven in het bericht; schuift de gegevens door hetzelfde aantal eenheden die het schuifblokje is verhuisd.
SB_THUMBTRACK De gebruiker sleept het schuifblokje. Hiermee stelt u het schuifblokje naar de positie gegeven in het bericht en schuift de gegevens door hetzelfde aantal eenheden die het schuifblokje heeft verplaatst voor toepassingen die gegevens snel trekken. Toepassingen die niet kunnen gegevens snel trekken moeten wachten voor het SB_THUMBPOSITION bericht voordat het schuifblokje verplaatsen en schuiven van de gegevens.
SB_ENDSCROLL De gebruiker loslaat de muisknop na het bedrijf op een pijl of in de scroll bar schacht. Geen antwoord nodig is.

Een schuifbalk genereert de SB_THUMBPOSITION en SB_THUMBTRACK meldingen wanneer de gebruiker klikt en sleept het schuifblokje. Een toepassing moet worden geprogrammeerd voor het verwerken van de SB_THUMBTRACK of het SB_THUMBPOSITION-bericht.

De melding SB_THUMBPOSITION treedt op wanneer de gebruiker de muisknop loslaat na het schuifblokje klikken. Een toepassing die dit bericht verwerkt uitvoert de lichtkranttekst bewerking nadat de gebruiker heeft het schuifblokje naar de gewenste positie slepen en de muisknop vrijgegeven.

SB_THUMBTRACK kennisgeving berichten zich voordoen als de gebruiker het schuifblokje sleept. Als een toepassing SB_THUMBTRACK berichten verwerkt, kan het scrollen de inhoud van een venster als de gebruiker het schuifblokje sleept. Echter, een schuifbalk kan genereren veel SB_THUMBTRACK meldingen in een korte periode, zodat een toepassing moet worden verwerkt deze berichten alleen als het kan snel worden bijgewerkt van de inhoud van het venster.

Index