Berichten gebruikt met menu 's

Het systeem rapporten menu-gerelateerde activiteit door het verzenden van berichten naar de venster-procedure van het venster dat eigenaar is van het menu. Het systeem stuurt een reeks berichten wanneer de gebruiker selecteert u items op de menubalk of op de rechtermuisknop om een snelmenu weer te geven.

Wanneer de gebruiker een item in het menu activeert, ontvangt de eigenaar venster eerst een WM_SYSCOMMAND bericht. Dit bericht bevat een vlag die aangeeft of de gebruiker het menu geactiveerd met behulp van het toetsenbord (SC_KEYMENU) of de muis (SC_MOUSEMENU). Voor meer informatie, Zie Toetsenbordtoegang tot menu 's.

Volgende, voordat wordt alle menu's weergegeven, het systeem verzendt het WM_INITMENU bericht naar de venster procedure die een toepassing de menu's wijzigen kan voordat de gebruiker ze ziet. Het systeem stuurt het WM_INITMENU bericht slechts eenmaal per menu activeren.

Wanneer de gebruiker naar een menu-item dat een submenu opent punten, het systeem het venster eigenaar de WM_INITMENUPOPUP bericht verzendt voordat het submenu wordt weergegeven. Dit bericht geeft de toepassing de gelegenheid om het submenu wijzigen voordat het wordt weergegeven.

Elke keer dat de gebruiker verplaatst de markering van het ene item naar het andere, signaal het systeem een WM_MENUSELECT naar de venster-procedure van de menu's eigenaar venster. Dit bericht geeft de geselecteerde menu-item. Veel toepassingen bieden een informatiegebied bij de bodem van hun belangrijkste windows en dit bericht gebruiken om extra informatie over de geselecteerde menu-item weer te geven.

Wanneer de gebruiker een opdracht item in een menu kiest, verzendt het systeem een WM_COMMAND -bericht naar de venster-procedure. Het woord van de lage-orde van van het bericht WM_COMMAND wParam parameter bevat de id van het gekozen item. Het venster procedure moet onderzoeken van de id en dienovereenkomstig het bericht verwerken.

Niet alle menu's zijn toegankelijk via de menubalk van een venster. Veel toepassingen weergeven snelmenu's wanneer de gebruiker op de rechter muisknop op een specifieke locatie. Dergelijke toepassingen moeten verwerken het bericht WM_CONTEXTMENU en Toon een kortere wegmenu, indien van toepassing. Als een toepassing een snelmenu niet wordt weergegeven, moet het de WM_CONTEXTMENU boodschap doorgeven aan de functie DefWindowProc voor standaard verwerking.

Index