Het venstermenu

Het venstermenu (ook bekend als het Systeemmenu of het systeemmenu) is een pop-upmenu gedefinieerd en beheerd bijna uitsluitend door het besturingssysteem. De gebruiker kan het venster -menu openen door te klikken op het pictogram op de titelbalk van de toepassing of door met de rechtermuisknop op een willekeurige plaats op de titelbalk.

Het venster -menu bevat een standaardset van menu-items die de gebruiker kiezen kan om de grootte of de positie van een venster wijzigen, of sluit de toepassing. Items in het menu venster kunnen worden toegevoegd, verwijderd en gewijzigd, maar de meeste toepassingen gebruiken gewoon de standaard set van menu-items. Een menu venster kan een overlappende, pop-up of kind venster hebben. Het is ongewoon voor een overlappende of pop-up venster niet op te nemen een venster menu.

Wanneer de gebruiker een opdracht in het menu venster kiest , verzendt het systeem een WM_SYSCOMMAND -bericht naar de menu's eigenaar venster. In de meeste toepassingen verwerkt de venster-procedure niet berichten in het menu venster . In plaats daarvan geeft het gewoon de berichten aan de functie DefWindowProc voor systeem-standaard verwerking van het bericht. Als een toepassing wordt een opdracht toegevoegd aan het menu venster , moet de procedure venster de opdracht verwerken.

Een toepassing kan gebruiken de functie GetSystemMenu een kopie maken van het standaard venster menu om te wijzigen. Elk venster dat geen gebruik van de functie GetSystemMenu om zijn eigen kopie van het menu venster te maken ontvangt de standaard venster -menu.

Index