GetSystemMenu

De GetSystemMenu functie kan de toepassing toegang tot het venster menu (ook bekend als het systeem menu of het systeemmenu ) voor het kopiŽren en wijzigen.

HMENU GetSystemMenu) HWND  hWnd, / / verwerken naar venster naar eigen venstermenuBOOLbRevert / / reset vlag);
 

Parameters

hWnd
Ingang naar het venster dat zal zelf een kopie van het menu venster.
bRevert
Hiermee geeft u de actie moeten worden genomen. Als deze parameter FALSE is, retourneert GetSystemMenu de greep naar de kopie van het menu venster die momenteel in gebruik. De kopie is in eerste instantie identiek aan het menu venster , maar kan het worden gewijzigd.

Als deze parameter TRUE is, opnieuw GetSystemMenu in het menu venster terug naar de standaardstatus. Het vorige venster menu, wordt indien aanwezig, vernietigd.

Retourwaarden

Als de parameter bRevert FALSE is, is de geretourneerde waarde de greep naar een kopie van het menu venster . Als de bRevert -parameter TRUE is, is de retourwaarde NULL.

Opmerkingen

Elk venster dat geen gebruik van de functie GetSystemMenu om zijn eigen kopie van het menu venster te maken ontvangt de standaard venster -menu.

Het menu venster bevat in eerste instantie onderdelen met verschillende id-waarden, zoals SC_CLOSE, SC_MOVE en SC_SIZE.

Menu-items in het menu venster verzenden WM_SYSCOMMAND berichten.

Alle vooraf gedefinieerde venster menu-items hebben id getallen groter dan 0xF000. Als een toepassing worden opdrachten toegevoegd aan het menu venster , moet het id-nummers van minder dan 0xF000 gebruiken.

Het systeem grays automatisch items in het standaard venster -menu, afhankelijk van de situatie. De toepassing kan uitvoeren zijn eigen controleren of grijzende door te reageren op de WM_INITMENU bericht dat wordt verzonden voordat een menu wordt weergegeven.

Windows CE: Een systeemmenu biedt geen ondersteuning voor Windows CE, maar GetSystemMenu is geÔmplementeerd als een macro voor compatibiliteit met bestaande code. Het menu handvat geretourneerd door deze macro kunt u het vak sluiten de dezelfde manier als in een Windows-bureaublad platform uitschakelen. Er is geen andere gebruik de resultaatwaarde in Windows CE. De parameter brevert wordt genegeerd. Gebruik de volgende code de knop sluiten uitschakelen

 EnableMenuItem (GetSystemMenu (hwnd, FALSE), SC_CLOSE, MF_BYCOMMAND | MF_GRAYED);

Syntaxisinfo

nbsp;†Windows &NT: versie 3.1 of hoger vereist.
Windows:Windows 95 of hoger vereist.
Windows CE:Versie 1.0 of hoger vereist.
Header:Verklaard in winuser.h.
Bibliotheek importeren:User32.lib gebruiken.

Zie ook

Overzicht van de menu's, menufuncties, GetMenu, WM_INITMENU, WM_SYSCOMMAND

Index