Gecontroleerd en ongecontroleerd Menu Items

Een menu-item kan worden hetzij wel of niet geselecteerd. Het systeem wordt een bitmap naast gemarkeerde menu-items om aan te geven hun status weergegeven. Het systeem toont niet een bitmap naast uitgeschakelde items, tenzij een toepassing gedefinieerde 'uitgeschakeld' bitmap is opgegeven. Alleen menu-items in een menu kunnen worden gecontroleerd; items in een menubalk kunnen niet worden gecontroleerd.

Toepassingen meestal controleren of schakel een menu-item om aan te geven of een optie van kracht is. Stel bijvoorbeeld dat een toepassing is een werkbalk die de gebruiker kunt weergeven of verbergen met een werkbalk opdracht in een menu. Als de werkbalk verborgen is, is de werkbalk menu-item is uitgeschakeld. Wanneer de gebruiker de opdracht kiest, de toepassing controleert het menu-item en de werkbalk wordt weergegeven.

Een vinkje kenmerk bepaalt of een menu-item is ingeschakeld. U kunt een menu-item vinkje kenmerk instellen met behulp van de functie CheckMenuItem . U kunt de functie GetMenuState gebruiken om te bepalen of een menu-item momenteel wel of niet geselecteerd.

In plaats van CheckMenuItem en GetMenuStatekunt u de functies GetMenuItemInfo en SetMenuItemInfo voor het ophalen en instellen van de check-state van een menu-item.

Soms, correspondeert een groep van menu-items met een set van elkaar uitsluitende opties. In dit geval, kunt u de geselecteerde optie aangeven met behulp van een gecontroleerde radio menu-item (analoog aan een knopbesturingselement radio). Items worden weergegeven met een opsommingsteken bitmap in plaats van een vinkje bitmap radio gecontroleerd. Gebruik de functie CheckMenuRadioItem om een menu-item controleren en maken het een item radio,.

Standaard worden het systeem een vinkje of opsommingsteken bitmap naast gemarkeerde menu-items en geen bitmap naast ongecontroleerde menu-items weergegeven. Echter, kunt u de functie SetMenuItemBitmaps toepassing gedefinieerde gecontroleerd en ongecontroleerd bitmaps met een menu-item koppelen. Het systeem gebruikt dan de opgegeven bitmaps om aan te geven van het menu-item wel of niet geselecteerd staat.

Toepassing gedefinieerde bitmaps die zijn gekoppeld aan een menu-item moet dezelfde grootte als de standaardbitmap vinkje, waarvan de afmetingen afhankelijk van de schermresolutie variŽren kunnen. Gebruik voor het ophalen van de juiste afmetingen, de GetSystemMetrics functie. U kunt meerdere bitmap middelen voor verschillende schermresoluties; een bitmapbron te maken en schaal het, indien nodig; of een bitmap tijdens runtime maken en een afbeelding tekenen in het. De bitmaps kan zijn zwart-wit of kleur. Omdat de menu-items worden omgekeerd wanneer gemarkeerd, kunnen het uiterlijk van bepaalde omgekeerde kleur bitmaps echter ongewenste. Voor meer informatie, Zie Bitmaps.

Index