Muis configuratie

Hoewel de muis een belangrijke input device voor Win32-toepassingen is, heeft niet elke gebruiker noodzakelijkerwijs een muis. Een toepassing kan bepalen of het systeem door het passeren van de waarde SM_MOUSEPRESENT naar een muis bevat de GetSystemMetrics -functie.

De Win32-API ondersteunt een muis hebben van maximaal drie knoppen. De knoppen zijn op een drie-knops muis aangewezen als de knoppen links, Midden en rechts. Win32 berichten en benoemde constanten aan de muisknoppen gerelateerde gebruiken de letters L, M en r te identificeren van de knoppen. De knop op een single-knops muis wordt beschouwd als de linker knop. Hoewel de Win32 API een muis met meerdere knoppen ondersteunt, de meeste toepassingen gebruiken voornamelijk de linker knop en gebruiken de anderen weinig, of helemaal niet.

Een programma kan vaststellen dat het aantal knoppen op de muis door de SM_CMOUSEBUTTONS waarde doorgeven aan de functie GetSystemMetrics . De muis voor een linkshandige gebruiker configureren, kan de toepassing de functie SwapMouseButton om te keren van de betekenis van de linker en rechter muisknoppen. De SPI_SETMOUSEBUTTONSWAP passeren waarde aan de SystemParametersInfo functie is een andere manier om te keren van de betekenis van de knoppen. Merk echter op dat de muis is een gedeelde bron, dus het omkeren van de betekenis van de knoppen heeft invloed op alle toepassingen.

Index