Bijhouden van de muiscursor

Win32-toepassingen taken vaak die betrekking hebben op de positie van de muiscursor bijhouden. Meeste tekening toepassingen, bijvoorbeeld bijhouden tijdens tekening operaties, waardoor de gebruiker om te tekenen in het clientgebied van een venster door de muis te slepen. Tekstverwerkingstoepassingen ook bijhouden de cursor, waardoor de gebruiker een woord of tekstblok selecteren door op te klikken en slepen met de muis.

Bijhouden van de cursor meestal worden verwerkt berichten in de WM_LBUTTONDOWN, WM_MOUSEMOVEen WM_LBUTTONUP . Een venster bepaalt wanneer moet beginnen met de voortgangscontrole van de cursor door het controleren van de cursorpositie van de in de parameter lParam van het WM_LBUTTONDOWN bericht opgegeven. Bijvoorbeeld, zou een tekstverwerker beginnen met de voortgangscontrole van de cursor alleen als het bericht WM_LBUTTONDOWN opgetreden terwijl de cursor op een regel tekst was, maar niet als het was voorbij het einde van het document.

Een venster tracks de positie van de cursor door het verwerken van de berichten van de stroom van WM_MOUSEMOVE geboekt naar het venster als de muis beweegt. Meestal het bericht WM_MOUSEMOVE verwerking impliceert een repetitieve schilderij of bewerking tekenen in het clientgebied. Bijvoorbeeld, kan een tekenprogramma vernieuwen een lijn herhaaldelijk als de muis beweegt. Een venster gebruikt het WM_LBUTTONUP bericht als een signaal om te stoppen met het bijhouden van de cursor.